Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kunstbus 1 Westeremden en Groningen

do 19 oktober 2023

KUNSTBUS 1 WESTEREMDEN EN GRONINGEN
Kunstbus 1 Westeremden en Groningen
We starten in Museum Helmantel. Dat ligt in Noord Groningen in Westeremden. Het museum opende zijn deuren in 1985. Het bevindt zich in het schuurgedeelte van De Weem. Dit is een volledig gerenoveerde pastorie, waarvan het hoge voorhuis uit de Middeleeuwen dateert, uit de 13e eeuw, evenals de naast gelegen Andreaskerk. Het tussenhuis en de boerenschuur, dateren uit latere tijd, maar het geheel was in de 18e eeuw klaar. Ieder jaar vindt in het expositiegedeelte (de schuur) een tentoonstelling plaats, veelal met het werk van de nu 76-jarige Henk Helmantel, maar ook regelmatig met werk van andere kunstenaars, vaak rond een bepaald thema. We krijgen onder het genot van een kopje kofiie een introductie over het museum en het werk van Henk Helmantel. Daarna kunt u op eigen gelegenheid het museum bezoeken.
Rond het middaguur vertrekken we naar het Groninger Museum. In het Groninger museum kunt u de grote overzichtstentoonstelling van de Rolling Stones bezoeken of de vaste collectie van het museum. Bij de tentoonstelling over de Rolling Stones worden geen rondleidingen verzorgd. U bezoekt de tentoonstelling dus op eigen gelegenheid, maar er is veel informatie en uiteraard veel muziek.
De prijs van de excursie is inclusief toegang Museum Helmantel en kopje koffie. De kosten voor lunch en toegang Groninger Museum zijn voor eigen rekening. Toegang is 25 euro, met Museumkaart (gratis) 10 euro toeslag, VIP kaart gratis. Programma- en prijswijzigingen voorbehouden.

1 excursie van 10 uur Toon details
1: donderdag 19 okt 2023 - 08:00 – Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden
Herfstvakantie: donderdag 19 okt 2023
Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden Toon adres-info
€ 49,00
Startdatum
donderdag 19 oktober 2023 - 08:00


Locatie

Volksuniversiteit Het Groene Hart
Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Woerden


Website: Kunstbus 1 Westeremden en Groningen


Over Volksuniversiteit Het Groene Hart

Meer informatie over Volksuniversiteit Het Groene Hart vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Het Groene Hart
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77 (Het Klooster, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 420 662 | e-mail: info@vuhetgroenehart.nl