Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Fanfarecorps Excelsior

Fanfarecorps Excelsior

Fanfarecorps Excelsior bestaat inmiddels meer dan honderd jaar. Op 1 november 1903 is deze naam officieel geregistreerd. Excelsior bestaat uit een hechte groep mensen, die allemaal dezelfde hobby hebben: muziek maken. Doel is het steeds beter beheersen van het instrument, steeds hoger willen. Vandaar de naam “Excelsior”, wat steeds hoger betekent.

 

Fanfarecorps Excelsior bestaat uit vijf onderdelen: Fanfareorkest, Drumband, Majorettes, Egerländerkapel ‘Die Original Rheinstädter Musikanten’ en dweilorkest ‘De Speeldozen’. Het fanfarecorps is in Woerden vooral bekend vanwege de publieke optredens tijdens Koninginnedag, avondvierdaagse, lampionnenoptocht, jeugdmaskerade, etc. Ook worden er diverse concerten verzorgd. Excelsior heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een modern orkest dat het populaire genre opzoekt. De goed bezochte jaarlijkse Promsconcerten in sportcentrum Snellerpoort zijn er een overtuigend teken van dat dit goed aanslaat bij het publiek. Sinds juni 2010 staat het fanfareorkest onder leiding van Hans van Hees.

 

Excelsior bestaat uit 75 leden. De drumband bestaat uit 20 leden, de majorettes uit 15 en het fanfareorkest uit 40 leden. Het orkest speelt bij marswedstrijden in de tweede divisie van de KNFM en valt daarbij regelmatig in de prijzen.

 

Ook de drumband laat regelmatig van zich horen, al vele jaren draaien ze mee in de top van de Nederlandse drumbands. Onder leiding van tamboerinstructeur Hennie de Rouw zijn er al heel veel prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. Hennie kwam in september 2014 te overlijden. Sindsdien worden de instructies verzorgd door Arno Baars en Cees van Diemen. Nog onder leiding van Hennie werd de Drumband negenmaal kampioen van Nederland op het topconcours in Barneveld. Driemaal deden ze met succes mee aan het wereldmuziekconcours in Kerkrade. Een drumband om trots op te zijn.

 

Ook de majorettes van Excelsior zitten in de lift wat concoursen en festivals betreft. Zij maken voornamelijk shows op mechanische muziek. Zij doen dit met veel enthousiasme onder leiding van hun instructrice Wendy Ho Ten Soeng.

Zoals u kunt lezen een voortvarende vereniging waar muziek in zit. Maar ook bij onze club slaat de vergrijzing toe en wordt het hoog tijd dat er weer eens vers bloed door de vereniging gaat stromen. Excelsior is op zoek naar nieuwe leden; jongens, meisjes, mannen en vrouwen zijn bij onze vereniging van harte welkom.

 

Hebt u interesse om een instrument te leren bespelen of wilt u een oude hobby weer oppakken, neem vrijblijvend contact met ons op via info@excelsior-woerden.nl.
 

 

Fotoalbum van Fanfarecorps Excelsior


Fanfarecorps Excelsior

Bezoekadres
Singel 45a
3442 AL Woerden

Postadres
Singel 45a
3442 AL Woerden

Contact
Wim van Geelen
email: bestuurexcelsior@live.nl
website: http://www.excelsior-woerden.nl