Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Galerie Van Slagmaat

Galerie Van Slagmaat

Mariëtte van Slagmaat organiseert in haar galerie drie maandelijks wisselende exposities van schilderijen en beelden. Daarnaast biedt zij een permanent wisselende collectie kunst- en designobjecten van vormgevers aan en kunst- en designboeken voor jong en oud.

Galerie Van Slagmaat is gevestigd in een monumentaal pand aan Leidsestraatweg 36 in Woerden, dat tot voorkort in gebruik was door Wasserij Johanna. De wasserij is volgens de gevelsteen al in 1770 gevestigd door de familie Van Slagmaat. Mariëtte's overgrootmoeder, de 'Wed. H. van Slagmaat' uit de tekst op de gevelsteen, bouwde de onderneming begin vorige eeuw uit. Haar grootvader Paul en vader Cor volgden op, tot de laatste in 2005 besloot te stoppen.

De galerie bevindt zich in het deel van het complex dat in gebruik was als ketelhuis en kantine. Volgens de bouwtekeningen was de oorspronkelijke bestemming een pakhuis. Het pand heeft een hoogte van 4 meter en door de glaspartijen een fraaie natuurlijke lichtinval.

In het interieur van de galerie is een vijf meter lange antieke sorteerkast uit de voormalige wasserij een blikvanger. Hierin vinden boeken en ruimtelijke objecten een plek. De vooroorlogse inpaktafel doet nu dienst als toonbank.

Een doorkijkje naar de metershoge schoorsteen uit 1926, aan de achterkant van de galerie, maakt het prachtige plaatje van dit stukje industrieel erfgoed compleet.

Geopend: vrijdag 10-18 en 19-21 uur, zaterdag 10-17 uur en op afspraak.

Fotoalbum van Galerie Van Slagmaat


Cultuur agenda - Galerie Van Slagmaat


VR 4 DEC 20
t/m 05/12/2020
Genre: Beeldende kunsten
Galerie Van Slagmaat
Galerie Van Slagmaat Leidsestraatweg...


Exposities en tentoonstellingen - Galerie Van Slagmaat


vr 1 november 2019 t/m vr 1 januari 2021
Mariëtte van Slagmaat organiseert in haar galerie al twaalf jaar exposities van professionele Nederlandse kunstenaars. Naast schilderijen, foto's en beeldjes bestaat de collectie uit kunst- en designobjecten van Nederlandse vormgevers, voornamelijk sieraden en... lees meer
Genre: Beeldende kunsten algemeen

vr 6 november 2020 t/m za 9 januari 2021
Vanaf 6 november exposeert Geert Lemmers in de galerie met intrigerende fotomontages    Geert Lemmers (1948, Beneden Leeuwen; Fotovakschool Apeldoorn, vrije richting) beschouwt zichzelf als een vrijzinnig kunstenaar in fine art photography. Bijna al zijn... lees meer
Genre: Foto & Video


Galerie Van Slagmaat

Bezoekadres
Leidsestraatweg 36
3443 BV Woerden

Postadres
Leidsestraatweg 36
3443 BV Woerden

Contact
Mariëtte van Slagmaat
telefoon: 06-48729544
email: mariette@galerievanslagmaat.nl
website: http://www.galerievanslagmaat.nl