Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Najaarsconcert Woerdens Kamerkoor

vr 24 november 2023

20.00 uur, voorverkoop € 15,00, aan de kerk € 17,50.

BACH EN ZIJN WORTELS

Het Woerdens Kamerkoor o.l.v. Geerten van de Wetering geeft op 24 november 2023 in de Petruskerk in Woerden een najaarsconcert met werken van Johann Sebastian Bach en leden van de Bachfamilie. Op het programma staan cantate BWV 150 “Nach dir Herr, verlanget mich”, één van de vroegste cantates die Johann Sebastian Bach schreef. en zijn dubbelkorige motet "Ich lasse dich nicht". Van Johann Michael Bach zingt het koor het motet "Unser Leben währet siebenzig Jahr"; van Johann Ludwig Bach "Unsere Trübsal" en van Johann Christoph Bach "Der Mensch vom Weibe geboren. Op het programma staat ook de cantate "Der Herr ist mit mir" van Dietrich Buxtehude, een ogenschijnlijk vreemde eend in dit rijtje Bachen. Johann Sebastian was een groot bewonderaar van Buxtehude.
Medewerking wordt verleend door de uit Woerden afkomstige sopraan Nanette Mans en een samengesteld ensemble (strijkers, fagot en orgel).
Het concert begint om 20.00 uur en heeft geen pauze.
Toegangsprijs in de voorverkoop is € 15; aan de kerk € 17,50; t/m 18 jr. en studenten € 7,50. Toegangskaarten kunnen in de voorverkoop online besteld worden via https://www.ticketkantoor.nl/shop/WKK241123 of via het contactformulier op woerdenskamerkoor.nl; de koorleden en Chr. Boekhandel De Hoeksteen in Woerden.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Cultuurplatform Woerden, VSB Fonds Woerden, het KF Hein Fonds en St. voor de Geld- en Effectenhandel.


Locatie

Petruskerk, Kerkplein
Woerden


Website: Najaarsconcert Woerdens Kamerkoor


Woerdens Kamerkoor

Woerdens Kamerkoor

  • Meer informatie over Woerdens Kamerkoor vindt u in de cultuurmap: Woerdens Kamerkoor
  • Bezoekadres: Maranathakerk, Molenvlietbaan 10 Woerden
  • Contact: Ria van Vlaardingen-Priester | 0348 419656 | info@woerdenskamerkoor.nl