Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Klooster Klassiek Lisa Jacobs & Jan van Grootheest

zo 28 januari 2024

15.00 uur, € 17,50.

Klooster Klassiek
Lisa Jacobs & Jan van Grootheest

Twee absolute meesters op viool en klavecimbel.

Nederlands violiste Lisa Jacobs is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programmakeuzes en podiumpresentatie.Na internationaal bekroonde opnames met werken van Ysaye & Franck (2013), Locatelli vioolconcerten (2016), Haydn vioolconcerten (2017) en Paganini’s 24 Caprices (2018) verscheen afgelopen voorjaar haar symfonisch debuut met het Vioolconcert van Carl Nielsen en de Bremer Philharmoniker. Komend seizoen soleert Lisa onder meer in Italië, Mexico, Duitsland en Nederland met vioolconcerten van Beethoven, Dvorak, Mendelssohn, Nielsen, Vivaldi en Wieniawski. Daarnaast geeft Lisa geregeld masterclasses aan hogescholen en conservatoria in binnen- en buitenland en tourt zij veelvuldig met haar strijkorkest The String Soloists. Lisa Jacobs is verbonden als professor viool aan het Koninklijk Conservatorium Gent (België). Lisa bespeelt momenteel een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld.

Jan van Grootheest treedt veelvuldig op in Nederland en geeft daarnaast concerten in België, Duitsland, Mexico, Denemarken, Noorwegen, Frankrijk en Zuid-Afrika. Als continuo speler werkte hij samen met vele orkesten en ensembles zoals het Residentie orkest, Combattimento, Philharmonie Zuid-Nederland en LUDWIG. Naast zijn concertpraktijk werkt hij als piano- en klavecimbeldocent bij Het Klooster. De muziek van Johann Sebastian Bach zorgde dat hij al op jonge leeftijd verliefd werd op het klavecimbel.

Kortom alle ingrediënten in huis voor een onvergetelijke, zinnenstrelende middag voor de ultieme liefhebber van klassieke muziek.

’Een violiste om direct te omarmen’ – Klassieke Zaken
‘Beeldschoon, gracieus en spatzuiver’ – De Volkskrant.

Deze voorstelling maakt deel uit van de Serie Klooster Klassiek. 5 voorstellingen voor de serieprijs van € 80,=. Een uniek voordeel van € 12,50.
Data van alle Klooster Klassiek voorstellingen: 15 oktober, 26 november, 28 januari, 3 maart en 21 maart.
 


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Klooster Klassiek Lisa Jacobs & Jan van Grootheest


Klooster | Theater

Klooster | Theater