Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Gerard Alderliefste Belle Histoire volume 3.0

za 20 januari 2024

20.15 uur, € 24,50.

Gerard Alderliefste
Belle Histoire volume 3.0

Gerard Alderliefste viert samen met vrienden én met u het Franse chanson. Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen.

Geniet, zing mee en laat u verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap.

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting! Komt dat misschien door zijn recente solotournees? (Dubbel Leven, over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant). Dat zou goed kunnen. Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast.

Gerard komt met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met u delen. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van ondermeer de accordeon en de viool, wordt u meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

Het verbond tusen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le Big Bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van de kampvuurtjes als jongen langs de Loire, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man; van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt. Deze en andere favorieten van Michel Fugain zullen dus niet ontbreken in Une belle histoire. Julien Clerc, de Poppy’s, Edith Piaf, Stromae, Aznavour, Gérard Lenorman…het wordt genieten!

Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band o.a. bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: Laat me / Vivre en Une belle histoire / Een mooi verhaal. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000.  Ze maakten vier albums en deden evenveel theatertournees.

 


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Gerard Alderliefste Belle Histoire volume 3.0


Klooster | Theater

Klooster | Theater