Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Carel Kraayenhof Quartet Carel viert de Tango

za 11 november 2023

20.15 uur, € 27,50.

Carel Kraayenhof Quartet
Carel viert de Tango

Al 40 jaar samen met de liefde van zijn leven: de bandoneon!

Carel Kraayenhof heeft dit jaar veel te vieren en daarom pakt hij flink uit.  Samen met zijn ‘compañeros’ van het Carel Kraayenhof Quartet presenteert hij een theaterconcert met muziek van vier grote tango-componisten: Pugliese, Piazzolla, Salgán en Troilo. Vier bijzondere Argentijnse muzikanten en componisten die leefden op de hartslag van de tango.

Precies 40 jaar geleden speelde Carel trekharmonica in het Vondelpark. Hij werd aangesproken door een Argentijnse voorbijganger. “Ken je ook de bandoneon; het hart en de ziel van mijn stad, Buenos Aires?” Een half jaar later keerde deze man terug uit Argentinië, om Carel dát te geven, wat zijn hele leven zal veranderen: de bandoneon. En Carel heeft de bandoneon nooit meer losgelaten, hij omarmt dit bijzondere instrument al 40 jaar.

Indringend, wrang, lyrisch en melodieus: alle muzikale stemmingen zijn ruim vertegenwoordigd in deze muzikale vertelvoorstelling. De geniale tango’s worden versterkt door verhalen die worden verteld door de muzikanten zelf. Verhalen over vier Argentijnse mannen die muzikaal en persoonlijk innig verbonden waren en die ieder op hun eigen manier de schat van de tango in zich droegen. Maar ook persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld Carel en zijn Argentijnse pianist Juan Pablo over hun ontmoetingen met hun geliefde maestro's.

'Tango is de eerste glimlach op je gezicht, nadat je een zee van tranen bent overgestoken'

Carel Kraayenhof - bandoneon
Bert Vos - viool
Juan Pablo Dobal - piano
Jaap Branderhorst - contrabas

Pers:
“Tangomuziek Het Carel Kraayenhof Quartet schetst een gloedvol beeld in muziek en woord van de bezeten tanguero Astor Piazzolla.” – NRC

Website: http://www.carelkraayenhof.nl


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Carel Kraayenhof Quartet Carel viert de Tango


Klooster | Theater

Klooster | Theater