Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Diederik van Vleuten

wo 4 oktober 2023

20.15 uur, € 21,50. Uitverkocht.

Diederik van Vleuten
Bouwjaar '61 (Try-out)

Na jarenlang zijn voorouders in het theater tot leven te hebben gewekt gaat Diederik nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf. Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom.

Diederik was bijna 8 jaar toen de eerste mensen landden op de maan. De korrelige beelden van astronauten in witte pakken maakten een onuitwisbare indruk. Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. En Toppop niet te vergeten. Zijn wereldbeeld werd in hoge mate bepaald door Asterix, Kuifje en de kennis uit de Kijk. En misschien is dat nog wel steeds zo.

De kracht en betekenis van herinnering. Daarover gaat Diederiks 5e solo. Hij vraagt zich af wat er, anno nu, over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van bouwjaar ’61. Goed nieuws: meer dan genoeg om een avond mee te vullen. Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat die kleine stap voor de mensheid betekent weten we na afloop.

De pers over Diederiks vorige programma Moedig Voorwaarts:

EW :
''Wie door deze voorstelling niet wordt geraakt, is van steen.''

NRC:
''Sublieme verteller Van Vleuten ontroert met ode aan zijn moeder''

Dagblad van het Noorden:
''Van Vleuten pakt je bij de strot.''

Theaterkrant (keuze van de criticus):
''De combinatie van souplesse en diepgang, historisch bewustzijn en persoonlijke levensherinneringen is Van Vleuten’s indringende theaterstijl.''


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Diederik van Vleuten


Klooster | Theater

Klooster | Theater