Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Culture Run Woerden

zo 8 oktober 2023

Inschrijving 2e editie van Culture Run Woerden geopend!
Op zondag 8 oktober kan de historische binnenstad van Woerden weer op een sportieve manier worden ontdekt. 

De organisatie van de Culture Run Woerden maakt vandaag bekend dat de inschrijving voor de 2e editie geopend is! Op zondag 8 oktober kan de historische binnenstad van Woerden weer op een sportieve manier ontdekt worden. Na een succesvolle eerste editie in het feestjaar van Woerden650 is de organisatie verheugd een tweede editie te kunnen aankondigen. 

Nieuw start- en finishgebied
Het start- en finishgebied is dit jaar verplaatst naar de TechnoHUB. Vorig jaar was de start op het Exercitieveld, maar gezien de conditie van het veld is er op voorhand al gekozen voor een nieuwe locatie. Het gebied rondom de TechnoHUB biedt veel mogelijkheden en heeft een industrieel karakter. “Het is een unieke plek waar we een groot hardloopfeest kunnen organiseren en we zijn blij met de toffe samenwerking”, zeggen Lars en Joris (verantwoordelijk zijn voor het parcours).

2 afstanden, 3 onderdelen
Dit jaar bestaat het programma uit drie onderdelen. Er is gekozen voor een parcours van 5 en 10 kilometer in plaats van de 6,5 kilimoter van vorig jaar. “We willen zoveel mogelijk sporters aan de finish zien dit jaar en kiezen voor een 5k en 10k hardloop parcours, Het parcours van de 5 kilometers gaat door de binnenstad van Woerden. Hardlopend verken je de stad en ga door de monumentale panden die Woerden rijk is. De route van de 10 kilometer zoekt de grenzen van de binnendstad op en loopt door het mooie Brediuspark”, aldus Lars en Joris.

Een nieuwe onderdeel dit jaar is de 5 kilometer Culture Walk. Na de editie van 2022 hebben we veel vragen gekregen of het parcours ook wandelend afgelegd kan worden. Dit jaar is dat mogelijk! De wandelaars wandelen dezelfde route als de hardlopers.

Inschrijven
Op de website www.culturerunwoerden.nl kan er ingeschreven worden. Het inschrijfgeld voor 5K Culture Run is €9,50 en 10K is €12,50. De wandelaars betalen ook €9,50. Alle deelnemers krijgen een gratis en uniek Culture Run Woerden shirt.
Er kan ook als team of met een bedrijf ingeschreven worden. Stuur hiervoor een mail naar info@culturerunwoerden.nl

Organisatie
Stichting De SportKlub is de organsitor van de Culture Run Woerden.
Het festival wordt gesponsord door VOS Logistics, Van der Heijden Groep en Kiremko en krijgt subsidie van CultuurPlatform Woerden, Gemeente Woerden en het VSB Fonds Woerden.
 


Locatie

Culture run Woerden. stichting


Website: Culture Run Woerden


Culture run Woerden. stichting