Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Cello Octet Amsterdam

za 1 april 2023

20.15 uur, € 24,50

Een avontuurlijk collectief van cellisten, dat staat voor nieuwe muziek en interdisciplinaire voorstellingen.

Sgt. Pepper’s was voor The Beatles hun meest revolutionaire album. Cello Octet Amsterdam waagt het om een arrangement te spelen van de meest invloedrijke popplaat aller tijden. Op Sgt. Pepper’s werden in 1967 alle pop- en rockwetten verbroken, geen losse nummers meer maar een totaalconcept, een album waarop ze in de studio ongekende experimenten loslieten, omdat ze wisten dat ze het toch nooit live gingen uitvoeren.

Hoe ga je Lucy in the Sky with Diamonds of A Day in the Life laten klinken op acht cello’s? Een enorme technische en artistieke uitdaging die alleen een zeer ervaren vakman en grote creatievegeest, die ook nog alles weet van pop en rock kan aangaan. Eigenlijk is er maar een persoon om dit aan toe te vertrouwen: de Nederlands-Amerikaanse componist, gitarist en popzanger David Dramm. De iconische songs - nog altijd grensverleggend én aanstekelijk - klinken als nooit tevoren.

In de hedendaagse muziekwereld is het Octet een begrip geworden, o.a. door samenwerkingen met componisten als Philip Glass, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt, Michael Gordon en Kate Moore.

De cellisten manifesteren zich als een hechte celloband van wereldklasse, maar ook als baanbrekende performers in theatervoorstellingen als Cellokrijgers (co- productie met Oorkaan), in hun maatschappelijk Instant drieluik (coproducties met Via Berlin) en in dans- voorstellingen als Summa of Arcus Cloud.

Optredens brachten het Octet op podia en festivals in Europa, de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.
 


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Cello Octet Amsterdam


Klooster | Theater

Klooster | Theater