Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Markconcert in Petruskerk

wo 8 juni 2022

Aanvang: 12.00 uur De toegang is gratis, wel is er een collecte

Het Bätz-orgel wordt bespeeld door Idelette van den Assem en Marijn Valk, studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

1. Dietrich Buxtehude : Preludium in g 
2. Johann Sebastian Bach : Allein Gott in der Höh sei Ehr
3. Johann Sebastian Bach : Dies sind die heilg'en zehn Gebot
4. Johann Ludwig Krebs : Toccata in E

Marijn Valk (Gouda, 2002) ontving op achtjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Gerrit Christiaan de Gier, bij wie hij gedurende ongeveer 10 jaar lessen volgde. Sinds 2019 volgt hij orgellessen bij Gerben Budding, die hem ook voorbereidde op het conservatorium. Momenteel studeert hij bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium. Marijn nam deel aan verschillende concoursen. In Midwolda (2020) en Leens (2021) behaalde hij de tweede prijs op het SGO Orgelconcours.
 

Idelette van den Assem (Nunspeet, 2003) begon op 9-jarige leeftijd met AMV (Algemene Muzikale Vorming) lessen aan de muziekschool. Na 2 jaar is zij op orgelles gegaan. Zij heeft o.a. les gehad van Jurjan Lipke in de Grote Kerk te Elburg en Rien Donkersloot te Amersfoort. Sinds 2020 studeert zij bij Reitze Smits aan het Utrechts conservatorium. Idelette heeft aan deelgenomen aan verschillende concoursen waaronder het Quintus concours en het Feike Asma concours. Op het Feike Asma concours behaalde zij in 2016 en 2019 de eerste prijs. 

 


Locatie

Kerkplein 5
Woerden


Website: Markconcert in Petruskerk


Bach- en Mozartfestival Woerden

Bach- en Mozartfestival Woerden