Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Wijze Woerden - pop-up festival

vr 13 mei 2022 t/m zo 15 mei 2022

16:00 uur/Gratis : pop-up festival in Woerden met muziek en exposities. Leuk als je ook komt!

pop-up festival in Woerden met muziekacts en exposities, elk weekend op een andere locatie in de stad!

Deze keer is het bij Wijze Woerden!

Met zijn unieke binnentuin is Restaurant De Woerdenaar dé plek in Woerden en omstreken waar je graag wilt zitten en luisteren! Biologisch en lokaal, ingekocht op de fiets.

Met

  • Muziek van Colourful Minds 💙
    ze schrijven Melancholische Singer-Songwriter nummers die ze op semi akoestische wijze vormgeven. Samen hebben ze hun passie in dit genre gecombineerd en er een eigen draai aan gegeven door ze te laten inspireren door artiesten als Phoebe Bridgers, Krezip en Dodie. In de muziek worden thema’s behandeld zoals opgroeien, routines en innerlijke strijd. Colourful Minds speelt zondag bij de Woerdenaar om 16.00.
  • Muziek van: May Maema & Ailig Macleod Moreno💙

Samen spelen zij eigen werk met invloeden uit folk, blues, jazz, kleinkunst en akoestische rock. Deze zaterdag spelen ze hun set om om 16.00u.

  • Muziek van Ismena 💙

Ismena is een 23 jarige dark indie artiest uit Heerlen. Met dromerige, melancholische nummers die thema’s behandelen zoals liefde, de dood en het nut van het bestaan probeert zij het publiek te raken en een spiegel voor te houden. Ismena laat zich inspireren door artiesten zoals Emma Ruth Rundle, Chelsea Wolfe en Big Thief. Met haar debuut album ‘Until We Part’ op zak, is zij klaar om iedereen te overtuigen van haar talent. Kom zondag naar haar luisteren, ze speelt om 16.45!

  • Kunst van Bianca Wisseloo 💙


Ik ben altijd bezig met het maken van mooie dingen. Kunst/design enz. Geïnspireerd door het surrealisme, sprookjes en mythes.

Ik gebruik verschillende materialen, en bewerk mijn kunstwerken ook graag digitaal. Opgeleid aan de kunstacademie Rotterdam (tegenwoordig de Willem de Kooning academie)
Vliegende Ekster van Bianca Wisseloo,


We zijn vrijdag, zaterdag en zondag te vinden bij de Woerdenaar van 15.30-18.30.

 

Zes weekenden lang op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag.

🎟 Het is gratis!

 

Wijze Woerden: Zes weekenden lang in april & mei 2022, wekelijks op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag.

 

Vreemde Vogels festivals

Dit zijn pop-up parade festivals, met live muziek en kunst exposities op bijzondere locaties. Sinds 2017 organiseert stichting Vreemde Vogels deze festivals in meer dan tien verschillende steden in Nederland en België. We brengen reuring en verbinding middels kunst en cultuur.

Gedurende meerdere weken wordt elke vrijdag, zaterdag én zondag op een bijzondere plek in de stad een intiem podium ingericht, waar het publiek zich kan onderdompelen in de livemuziek van diverse en vernieuwende acts. Elke week op een andere uiteenlopende – soms nieuwe, en altijd unieke – locatie.

 

Wij willen bezoekers verrassen met een gratis evenement waarin optredens van lokale én nationale artiesten centraal staan. En er is meer, in de tot pop-up podium omgetoverde locaties van lokale ondernemers combineren we de optreed-plek voor muziekacts met een expositie van lokale kunstenaars.


Ons uiteindelijke doel? Verbinding. Tussen een toevallige voorbijganger en een singer-songwriter, tussen een sociale ondernemer en een exposant, tussen de beheerder van een interessante plek en een muzikant met grote ambities, tussen de bewoners en bezoekers van het stadscentrum en de daaromheen liggende wijken, tussen de stad – in al haar facetten – en haar bewoners, tussen mensen.
Het festival moet een podium bieden aan zowel landelijk talent als aan lokale artiesten en kunstenaars. Hierdoor ontstaan diverse nieuwe speelplekken voor talent uit de hele regio en worden diverse ontmoetingen gefaciliteerd. Dankzij de combinatie van lokale en nationale aanpak, krijgt lokaal talent ook de kans zich te ontplooien tot buiten de stadsgrenzen.


Locatie

Restaurant De Woerdenaar (Havenstraat 45, Woerden)


a: algemeen Popmuziek

a: algemeen Popmuziek