Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Geannuleerd: Club Guy & Roni - internationaal dansgezelschap

wo 1 december 2021

Vanaf zondag 28 nov mogen er helaas geen activiteiten plaatsvinden na 17.00 u. Voorstellingen tot 14 dec worden geannuleerd.

 

20.15 uur/ € 19,50: Club Guy & Roni
Invites, met  choreografen Dunja Jocic en Kwame Asafo-Adjei 

 

Club Guy & Roni is een internationaal dansgezelschap uit Groningen. De komende jaren zetten zij talent in de spotlights waarmee het gezelschap zich verwant voelt. In deze eerste editie staan choreografen Dunja Jocic en Kwame Asafo-Adjei centraal.

 

De Britse choreograaf van Ghanese afkomst Kwame Asafo-Adjei combineert in zijn werk hedendaagse dans en hip-hop.

 

In samenwerking met huisschrijver van het Noord Nederlands Toneel Rik van den Bos zoekt Dunja Jocic naar de essentie van wat onze identiteit bepaalt – is dat onze ziel, of juist ons lichaam? In een nabije toekomst krijgt een lichaam een nieuwe ziel geüpload. Zo ontstaat een strijd tussen dans en tekst en tussen wie er eigenaar is van het nieuw ontstane wezen.

 

Over de makers Asafo won in 2019 de XL Production Award van de RIDCC met zijn choreografie Family Honour -een sterk gestileerd gevecht van snelle armen en handen, die hij voor deze double bill herbewerkt.

De jury was enthousiast over de filmische stijl en het sociale engagement van deze bijzondere jonge maker.

 

Dunja Jocic maakte lang deel uit van het ensemble van Club Guy & Roni, maar timmert inmiddels stevig zelf aan de weg als choreograaf en filmmaker. Inmiddels kreeg haar werk erkenning en ontving zij diverse onderscheidingen, o.a. de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, BNG Bank Dansprijs en een nominatie voor de ‘Zwaan’ (meest indrukwekkende dansprestatie). Haar film ‘Bird’ won de Cinedans Audience Award.


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Klooster | Kunstencentrum

Klooster | Kunstencentrum