Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Koning Arthur in de Middeleeuwen

wo 24 november 2021

tijd 10:00 - 12:00 uur/ € 15,- lezing over de legendarische koning Arthur door Ina Bertsch, vooraf inschrijven bij volkuniversiteit

Koning Arthur in de Middeleeuwen

Wie heeft er nooit gehoord van de legendarische koning Arthur? In de hedendaagse cultuur zien we hem tezamen met figuren als Merlijn en Lancelot verschijnen in films, strips en games.
In de middeleeuwen was deze geheimzinnige figuur minstens even populair.

 

In deze lezing volgen we de eerste verhalen over koning Arthur en zijn hof tot de verspreiding van zijn verhalen door heel Europa.
We bekijken uiteenlopende middeleeuwse kunstuitingen zoals miniaturen, fresco’s, mozaïeken en sculpturen die gebaseerd zijn op de verhalen van koning Arthur en bespreken de achtergrond van de afbeeldingen.
Een legende in beeld! Schrijf je in voor deze intrigerende lezing.

Inschrijving geopend >

mr.drs. C.J. (Ina) Bertsch
Al snel na haar afstuderen als historica, gespecialiseerd in middeleeuwse geschiedenis en cultuur, begon Ina Bertsch lezingen, cursussen en rondleidingen te geven. Zij deelt inmiddels al jaren met veel plezier haar enthousiasme over deze onderwerpen met haar cursisten. Haar cursussen geeft ze bij kunsthistorische instituten (zoals Helikon en Kunsthistorische Leergangen Utrecht) en volksuniversiteiten, culturele clubs, musea en andere organisaties, maar ook bij mensen thuis. Zij verzorgt ook online cursussen.

 


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Volksuniversiteit Het Groene Hart

Volksuniversiteit Het Groene Hart