Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Schütz & Schein door: Gerben Budding & Ensemble Piacevole

vr 12 november 2021

20.00 uur/ € 15,- (12/18 jr + cjp 7,50) Muziek van Schütz en Schein: twee van de grootste Duitse componisten uit de 17e eeuw.

Gerben Budding en Ensemble Piacevole spelen muziek van Schütz en Schein: twee van de grootste Duitse componisten uit de 17e eeuw.

 

Op het programma staan werken zoals Deutsches Magnificat en Canticum Simeonis II van Heinrich Schütz (1585-1672) en delen uit Israelsbrünnlein van Johann Herman Schein (1586-1630). 

De verzameling Israelsbrünnlein van Schein is een hoogtepunt uit de vocale kerkmuziek.

Schütz en Schein waren bevriend. Schütz schreef een ‘tombeau’ voor Schein in de vorm van het begrafenismotet ‘Das ist je gewisslich wahr und ein teuerwertes Wort’.

Dit motet zal deze avond ook worden uitgevoerd.

Daarnaast zal Nanette Mans (sopraansolist) samen met Gerben Budding (orgel) Ich werde nicht sterben uitvoeren van Schütz. 

 

Het is de vierde keer dat Ensemble Piacevole optreedt in de Lutherse Kerk. De muziek die zal klinken past binnen de Lutherse traditie, is er zelfs afkomstig uit, en de akoestiek van de Lutherse Kerk lijkt ervoor gemaakt.

 

De artistieke leiding van de avond is in handen van Gerben Budding, zanger, cantor, vesperorganist van de Domkerk en stadsorganist van de Gouda. 

 

Kaarten kosten 15 euro; 12-18 en CJP betalen 7,50 euro. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar: ensemblepiacevole@outlook.com

of via

  1. www.ensemblepiacevole.nl/tickets-reserveren/
  2. www.ensemblepiacevole.nl
  3. www.gerbenbudding.nl

Locatie

Lutherse kerk Jan de Bakkerstraat 11 Woerden


a: algemeen Concerten

a: algemeen Concerten