Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

V.U.: Lezing Adriaan van Dis over KliFi

vr 24 september 2021

aanvangstijd 20:00 uur/€ 17,- : Lezing uit en over van Dis nwe roman; KliFi, ook vragen van publiek en pauze met signeren.

 Openingsavond met Adriaan van Dis over KliFi

Volksuniversiteit Het Groene Hart opent haar cursusseizoen met Adriaan van Dis over zijn nieuwe boek KliFi

 

Adriaan van Dis verraste deze lente zijn lezers met een bijzondere roman over lef en lafheid in tijden van verandering.

 

 Na de met de Librisprijs bekroonde roman Ik kom terug en het veelgeprezen In het buitengebied verkent hij in KliFi de spanningen in een samenleving die koos voor orde en tucht en die meebuigt met de opgelegde regels. Van Dis laat ons grinniken en huiveren over de tijdgeest – ook al speelt het verhaal zich af in een zeer nabije toekomst.

 

In KLIFI volgen we de oud-bibliothecaris Jácob Hemmelbahn, die getuige is van een lokale klimaatramp. Omdat het wegkijken en ontkennen tot kunst is verheven, voelt hij zich geroepen de verhalen van de overlevenden op te tekenen. En zo schrijft een man die zich altijd heeft aangepast tot zijn eigen verbazing een pleidooi voor het afwijkende en voor een vrije en lenige geest.

 

Van Dis:

“Hoe gaan we om met de grote uitdagingen die ons te wachten staan? Hoe buigzaam zijn we? Verschansen we ons in het schuttersputje van het eigen gelijk of durven we ook tegenspraak aan? Ik heb tijdens het schrijven veel voor de spiegel gestaan en mijn eigen woede en angsten verkend. En ook uit het raam gekeken en me verbaasd over ons verlangen naar vermaak.” 

 

Klik hier om te reserveren.

foto van Dis: © Carel Schutte

 


Locatie

Maranathakerk Molenvlietlaan 10 Woerden


Volksuniversiteit Het Groene Hart

Volksuniversiteit Het Groene Hart