Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Lezing (met muziek) Schubert

wo 14 oktober 2020

van 10:00 - 12:00 uur/ € 15,-: Met de klassieke gitaar in de hand leidt Olga Franssen je door het leven en werk van Schubert.

Schubert

Je bent uitgenodigd voor een muzikale morgen in het Klooster. Met de klassieke gitaar in de hand leidt Olga Franssen je op klinkende wijze door het leven en werk van Schubert. Schubert was misschien wel de eerste zelfstandig scheppende componist, zijn werk werd weinig uitgevoerd. Hij had nog geen publiek: de aristocratie en de kerk waren zijn toehoorders niet meer en de burgerij nog niet. Hij was een componist tussen de klassen en aangezien hij (nog) geen publiek had werden er Schubertiaden georganiseerd: kamerconcerten in kleine kring. In deze lezing luisteren we naar zijn heerlijke melodieën, zijn originele strijkkwartetten.


O. (Olga) Franssen
Olga Franssen heeft viool en gitaar gestudeerd aan het conservatorium. Ze is mede-oprichter van het Amsterdams Gitaartrio. Met dit trio heeft zij 25 jaar de wereld rondgereisd en vele cd's opgenomen. In 1985 werden zij bekroond met een Edison voor hun bewerking van de Vier Jaargetijden van Vivaldi.

 

Ze heeft zich gespecialiseerd in het bewerken/arrangeren, niet alleen voor het trio maar ook voor o.a. Herman van Veen. Naast gitarist en arrangeur is ze ook werkzaam als opnameleider bij cd-opnamen. In 2007 is zij cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht voor haar opleiding Muziekwetenschap. Inmiddels geeft zij met veel plezier lezingen en luistercursussen over ‘muzikale’ onderwerpen.

 


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Volksuniversiteit Woerden

Volksuniversiteit Woerden

  • Meer informatie over Volksuniversiteit Woerden vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Woerden
  • Bezoekadres: Rembrandtlaan 24, Woerden