Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Orgelconcert: Gerben Mourik

vr 2 oktober 2020

aanvang 20.15 uur/ € 10,- (65+ € 8,- t/m 16 jr gratis) Kerk is open vanaf 19.45 uur

Gerben Mourik (1981) behaalde zijn Bachelor en Master-diploma’s Uitvoerend Musicus (met de hoofdvakken orgel en improvisatie) aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hoofdvakdocenten waren Bram Beekman en Henco de Berg. Daarna volgden privé-lessen bij Ansgar Wallenhorst, Naji Hakim en Ben van Oosten. Improvisatie cursussen werden gevolgd bij Thierry Escaich en Loïc Maillé.

Hij heeft een actieve concertpraktijk binnen en buiten Europa. Zo speelde hij buiten Nederland op orgelfestivals te Alpe d’Huez, New York, Bergamo, Perm, Toulouse, Gloucester, Liverpool, Salisbury, Ratingen, Aschaffenburg, Antwerpen, Himmerod, Düsseldorf, Kopenhagen, Essen en Warschau.
Hij is zeer geïnteresseerd in Nederlandse orgelmuziek en speelde de première van diverse composities van Arie J. Keijzer, Johann Th. Lemckert en Jan J. van den Berg.

De productie ‘Audite Nova’ met opnamen van vijf Nederlandse orgels uit de periode 1950-1970 (met 20e eeuws repertoire) werd zeer positief ontvangen en werd in 2012 gevolgd door de cd Audite Nova 2 vanuit Denemarken (3 orgels van Poul-Gerhard Andersen).

In 2011/12 verschenen tevens de eerste cd’s op zijn eigen label Vita Recordings; ‘Dialogue’ met werken van Marchand, Keijzer, Bonefaas, Tournemire en Hakim, en ‘Choral’ met improvisaties door het kerkelijk jaar. Beide cd’s werden opgenomen op het Cavaillé-Coll orgel in de St. Sernin te Toulouse.

Eind 2015 verscheen het derde deel van 'Audite Nova' met daarop de orgels in de Martinskirche te Kassel en Kiliansdom te Wurzburg.

Als organist was hij werkzaam in Rotterdam (1998-2000), Klundert (2000-2006), vanaf 1 juli 2006 is hij organist van de Grote- of St. Michaëlskerk te Oudewater. In april 2013 werd hem de eretitel 'Stadsorganist' toegekend.

 


Locatie

Bonaventurakerk Rijnstraat 56 Woerden


Bonaventuraconcerten

Bonaventuraconcerten

  • Meer informatie over Bonaventuraconcerten vindt u in de cultuurmap: Bonaventuraconcerten
  • Bezoekadres: Rijnstraat, Woerden
  • Contact: Krijn.W. van Veen | 030-2410775 | info@aavv.nl