Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Geannuleerd - Passie & Paasconcert- "Urker Mans formatie" en "Voice"

za 28 maart 2020

gaat niet door, nieuwe datum volgt z.s.m.

Aanvang  : 20.00 uur./€ 17,- en 18,50. : Beide groepen onder leiding van de musicus Martin Mans. Met een programma vol met nieuw repertoire van paasliederen

 

PASSIE EN PAASCONCERT URKER MANS FORMATIE EN VOICE IN WOERDEN
Op zaterdag 28 maart 2020 geven de bekende Urker MANS Formatie en Vocalgroup VOICE een concert in de Bonaventurakerk in Woerden.

Beide groepen staan onder leiding van de bekende Woerdense musicus Martin Mans. Ze brengen een programma ten gehore met nieuw repertoire van paasliederen waarin een opbouw van het verstilde passiegedeelte naar het uitbundige paasgedeelte is verwerkt. De overgang van Passie naar Pasen wordt uitgebeeld door een instrumentale solo op het orgel.  Johan Bredewout bespeelt het orgel en geeft invulling aan de rode draad in het verhaal.

 

De Urker Mans Formatie heeft voor deze concertserie een nieuwe cd opgenomen waarop het gehele programma terug te vinden is. Enkele titels zijn: Eli, Eli, Lama Sabachthani, De Kruisweg, The Man on the middle Cross en Het is volbracht!

 

Vocalgroup VOICE brengt het Paasevangelie in geestelijke en klassieke arrangementen en vult de Urker Mans Formatie mooi aan. Dirigent Martin Mans weet de aandacht vast te houden en de luisteraar mee te voeren in het muzikale verhaal. De zangers van de Urker MANS Formatie zingen in Urker dracht en vormen één geheel. Daarnaast heeft elke zanger een unieke solorol. Beide groepen bestaan uit goed geoefende, deels professionele, zangers en zangeressen die de luisteraar een afwisselende voorstelling bieden.

 

Bijzonderheden:

Toegang  : € 18,50. Online € 17,=!

 

Leden van de PCOB, KBO en de ANBO betalen € 14,= en kinderen t/m 11 jaar               zijn gratis.
Reserveren en online bestellen kan op: www.martinmans.nl of op 06-25391903.
Voorverkoop van kaarten bij: Boekhandel De Hoeksteen, Havenstraat 17, Woerden.

 

URKER MANS FORMATIE EN VOCALGROUP VOICE
Deze zanggroep is in 2012 met haar optredens begonnen. Een serie zomer- en kerstconcerten maakt elk jaar deel uit van het programma. De Passie en Paasserie is een nieuw onderdeel. Bijzonder is dat ze voorafgaand aan de concerten een cd met het paasrepertoire hebben opgenomen zodat het programma in deze vorm mee naar huis genomen kan worden.


De programmaopbouw is niet zomaar tot stand gekomen. Zorgvuldig zoekt de dirigent naar een verhaallijn waarop hij zijn arrangementen afstemt. Vele arrangementen heeft hij zelf gemaakt waarmee hij de beleving in de muziek kan leggen. De teksten van Margreeth Ras lenen zich uitstekend voor een vierstemmige bewerking en raken het hart.

 

Vocalgroup VOICE is een gemengde zanggroep van 25 stemmen die klassieke muziek van hoog niveau aankan. Ze vormen, met hun klassieke repertoire, een uitstekende aanvulling op de Urker Mans Formatie. Ook binnen deze groep zijn een aantal uitmuntende solostemmen te vinden die hun kwaliteit onderstrepen. Enkele werken die Voice ten gehore brengt zijn: Benedictus van Jenkins, Sanctus van Gounod en Dies Irae van Händel.


 


Locatie

Bonaventurakerk Rijnstraat 56 Woerden


a: algemeen Concerten

a: algemeen Concerten