Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Opera Chaotique -Geannuleerd!

di 17 maart 2020

Gat niet door!

Muzikaal Cabaret met Opera Chaotique

Deur open 19:30u

Het Griekse Opera Chaotique komt voor de derde maal naar Woerden.

Enkele jaren geleden aan ’t Bierhuys de eer om de heren voor de eerste keer te programmeren, maar dit stokje is met plezier door het RIE theater overgenomen.

De muzikale ketel van Opera Chaotique bevat veel verschillende ingredienten: Jazz grooves & Afrikaanse klanken, Aria’s & Punkachtig geschreeuw, liefelijke niemendalletjes en Gothische nachtmerries. Warm deze toverdrank op naast piano en drumstel en voeg daar een bundeltje vreemde verhalen bij. Besprenkel het royaal met onconventionele humor, lekker roeren en geniet van Opera Chaotique’s uitermate unieke crossover cabaret show.

 

In hun show wisselen de heren originele liedjes van hun eigen drie platen af met fantasierijke covers van o.a. Queen en Tom Waits, uiteraard in stijlvol cabaretvorm gegoten met traditionele Griekse invloeden. Opera Chaotique staat erom bekend net zolang te spelen tot het dak eraf gaat. Hun show zit vol actie en gekkigheid.

 

Ze zijn dan misschien een duo, maar niet zelden laten zij zich bijstaan door (voornamelijk) vriendelijke geesten, wiens verhalen ze verdraaien, verbasteren en vertellen als postmoderne troebadoers, het publiek meenemend naar ver afgelegen plekjes en tijden waarin bijna alles mogelijk is: zoals de ontmoeting tussen Marquis de Sade en Charles Bukowski, dichters en schilders die zoeken naar hun muzen en het spook van de opera die op reis gaat naar New Orleans.

 

Alles geserveerd in hun unieke stijl, hevig beïnvloed door Aristophanes’ Dionysos.


Locatie

Rie Theater Fransesteeg 6, 3441 Woerden