Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Internationale Vrouwendag - 5 verhalen

zo 8 maart 2020

14.00 uur/ € 5,- Vrouwen van Woerden 5 jaar verhalen uit alle windstreken

Waargebeurde levensverhalen van vrouwen die wonen in Woerden, afgewisseld met live muziek.

‘Vrouwen van Woerden’ biedt vrouwen afkomstig uit alle windstreken die nu in Woerden wonen letterlijk een podium om hun levensverhaal te laten vertellen. Echte verhalen van vrouwen die bij jou in de buurt wonen. Het concept staat als een huis: Acht verhalen van acht duo’s. Eén van hen vertelt het verhaal van de ander. Tussendoor live muziek en na afloop gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van lekkere hapjes uit verschillende werelddelen.

 

‘Vrouwen van Woerden’ zijn jong en oud, staan op verschillende treden van de maatschappelijke ladder, wonen om verschillende redenen in Woerden. Hun verhalen geven een beeld van de sociale, culturele en economische geschiedenis van de afgelopen 90 jaar. Het zijn verhalen van krachtige vrouwen, die raakvlakken met elkaar en met de toehoorders hebben.

 

‘Vrouwen van Woerden’ staat voor eenheid, met de wetenschap dat er diversiteit is en mag zijn. Samen maken ze Woerden tot de stad die het is.

 

‘Vrouwen van Woerden’ ontstond eind 2015 als vrouwenprotest na de afschuwelijke aanslagen in Parijs: je kunt elkaar beter leren kennen dan angst te hebben voor het onbekende. De avond bleek zo’n impact te hebben op deelnemers en publiek dat het geen optie was om het bij één bijeenkomst te houden en zo ontstond een jaarlijks evenement. De afgelopen vijf jaar werkten ruim 150 vrouwelijke vrijwilligers voor en achter de schermen mee aan het realiseren van ‘Vrouwen van Woerden’ op 8 maart, Internationale Vrouwendag. Deze dag staat in het teken van solidariteit tussen vrouwen overal ter wereld. En dat klopt als een bus!

 

Museum

De tentoonstelling ‘Vrouwen voor de lens’in het stadsmuseum  is een prachtige aanleiding voor iets extra’s op internationale vrouwendag 8 maart: iedere vrouw die met vriendin(nen) naar het museum komt, kan gratis meedoen met de speciale rondleidingen op die dag om 13.15, 14.30 en 15.45 uur. Entree is wel verschuldigd. Graag reserveren.

 

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland.[Wikipedia]

 


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Website: Internationale Vrouwendag - 5 verhalen


a: algemeen Evenementen

a: algemeen Evenementen