Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

*verplaatst - Opera Viva Festival | La Serva Padrona

do 1 april 2021

opnieuw verzet naar april 2021 verzet naar zaterdag 19 t/m dinsdag 22 september 2020. Reeds gekochte kaarten voor de oorspronkelijke data blijven geldig.

aanvang 16.00 uur/€ 17,50,- komische opera (Concertante versie) van Pergolesi.

 

Opera Viva Festival opent hun tweede editie met hun unieke bewerking van La Serva Padrona, ofwel de bazige meid. Deze komische opera is zeer bekend bij de operafans over de hele wereld en staat al 300 jaar bekend als een van de favoriete stukken.

 

De arrogante en luie Serpina droomt van een prinsessenleven, met een groot paleis, mooie jurken en bedienden die altijd voor haar klaarstaan. In werkelijkheid is ze echter de lakse dienstmeid van de brombeer Umberto, die steen en been klaagt over al haar tekortkomingen. Op een dag loopt het vervelende gedrag van Serpina uit de hand en sommeert Umberto zijn andere bediende Vespone om een geschikte vrouw voor hem te vinden, zodat hij Serpina kan ontslaan.

 

Maar Serpina laat zich niet zomaar aan de kant zetten! Samen met Vespone bekokstooft ze een slim plan om te voorkomen dat Umberto haar de laan uit stuurt.

 

La Serva Padrona is een vermakelijke komedie met de prachtig, herkenbare muziek van Pergolesi.

Het is in het Italiaans gezongen, maar de klungelige dienaar Vespone dient tevens als de verteller van het verhaal en neemt het publiek in het Nederlands verder mee in het verhaal van de muziek en zang.*

*Toch liever nog het origineel? Geen zorgen, op zondag 29 maart om 16.00 uur vindt de concertante versie plaats, uitgevoerd door alleen musici en zangers, zonder de acteur.

 

Opera Viva Festival

Het doel van Opera Viva Festival is om opera dichter bij een nieuw publiek te brengen op een manier die traditioneel repertoire met modern muziektheater combineert. Hoogwaardige uitvoeringen van gerenommeerde artiesten, zowel gevestigde namen als jonge, aanstormende talenten, wisselen zich af met een productie volledig gemaakt door amateurs.

 

 

 


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Opera Viva Festival (stichting)

Opera Viva Festival (stichting)