Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Vergeten Zangeressen - Charlotte & Trio Dobbs

di 18 februari 2020

Deur open 19:30 uur aanvang 20.00 uur/ € 15,- Muzikale jaren ’50, ’60 en ’70

Charlotte Welling & Trio Dobbs
 

Ze presenteren: De Vergeten Zangeressen van het Vaderlandse Lied! Muziektheater over zangeressen uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Confronterend, nostalgisch en ontroerend.

 

Charlotte Welling duikt in het verleden en laat op haar eigen wijze een prachtig en soms ook confronterend tijdsbeeld van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zien. Het tijdperk van vele vergeten zangeressen. Waarom zijn ze vergeten? Wat is er met hen gebeurd? De liedjes van de vergeten zangeressen klinken soms truttig, de thema’s lijken ouderwets, maar als je er nog eens goed over nadenkt, zijn we dan eigenlijk wel echt veranderd?

Charlotte Welling

Charlotte probeert met haar veelzijdige stem zo dicht mogelijk bij de klankkleur en stijl van de oorspronkelijke zangeres te komen:

 

zoals de keurige stem van Anneke Grönloh, de snik van Mary Servaes, de olijke kinderstem van Willeke Alberti en het ontroerende geluid van ‘Zwarte Riek’.


 
Erwin Voogd

(alias 'Blacky') is een allround gitarist/zanger en speelt buiten dit gezelschap regelmatig met 'De Groeten Thuis'. 

   
Marten Wallinga

(alias 'De Vakantieman') is (contra-) bassist/zanger bij De Gasten en diverse muziektheaters waaronder muziektheater Wijs!



Martine Sluijs

(alias 'Pip) is accordeonist/multi-instrumentalist bij muziektheater Wijs! en speelt/zingt daarnaast in de band Polkanaria. 

 


Locatie

Rie Theater Fransesteeg 6, 3441 Woerden