Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Lezing: De tuinen van Monet

wo 15 januari 2020

aanvang 20.00 uur/€ 10,- : kunsthistorica Diana Kostman neemt je mee langs het leven van Monet en zijn sprookjesachtige tuinen

De tuinen van Monet

Het is alweer meer dan dertig jaar geleden dat de laatste grote Monet-tentoonstelling in Nederland plaatsvond. Een groot deel van zijn schilderijen, gebaseerd op zijn beroemde tuinen, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Daar kwam in het afgelopen najaar verandering in met een groots eerbetoon in Kunstmuseum Den Haag (duurt tot en met 2 februari 2020).

 

Tijdens een lezing over de tuinen van Monet neemt kunsthistorica Diana Kostman je mee langs het leven van Monet en in het bijzonder zijn sprookjesachtige tuinen in Giverny. Monets schilderijen geïnspireerd door deze tuinen zouden zelfs hét symbool van vrijheid worden en talloze andere moderne kunstenaars als Rothko en Pollock inspireren!


1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00


Inschrijving via VU

D. (Diana) Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.


Locatie

Boekhandel De Kler Voorstraat 89 3441 CK Woerden


Volksuniversiteit Woerden

Volksuniversiteit Woerden

  • Meer informatie over Volksuniversiteit Woerden vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Woerden
  • Bezoekadres: Rembrandtlaan 24, Woerden