Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Vrouwen voor de lens: instap-rondleiding

zo 1 maart 2020

14.00 uur : Gratis instaprondleidingen bij expositie "Vrouwen voor de lens"

 ‘Vrouwen voor de lens,van zeldzaam tot selfie’ 

bijzondere fototentoonstelling Aan het eind van het jaar waarin 100 jaar vrouwenkiesrecht wordt gevierd, brengt het Stadsmuseum met deze tentoonstelling een ode aan alle vrouwen in Woerden en omgeving. Voor de tentoonstelling is samengewerkt met het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard, dat een rijke collectie foto’s beheert. Veel foto’s zijn ook ingebracht door inwoners, na een oproep eerder dit jaar.

Het resultaat is een rijk geschakeerde mix van studiofoto’s, beelden van gezinnen of damesclubjes en werksituaties zoals boerenbedrijven, fabrieken, winkels en ateliers. Soms zijn de vrouwen het onderwerp van de foto, maar vaker staan ze er toevallig op, bijvoorbeeld in straatgezichten. Je vraagt je af: Wie zijn deze vrouwen en wat doen ze in het dagelijks leven? Wat betekenen ze voor Woerden en omgeving? De prachtige anekdotes in het tentoonstellingsboekje geven de vrouwen een eigen gezicht en verhaal.

 

Van zaterdag 23 november 2019 t/m zondag 15 maart 2020

 

Gratis instaprondleidingen

Bij deze tentoonstelling is er elke 1ste zondag en 3de donderdag van de maand om 14.00 uur een gratis instaprondleiding. (natuurlijk wel de entree betalen c.q uw museumjaarkaart of vriendepas tonen)


Locatie

Stadsmuseum Kerkplein 6 Woerden


Stadsmuseum Woerden

Stadsmuseum Woerden