Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

"Doornroosje" - Live Ballet Registratie

do 16 januari 2020

aanvang 20.15 uur / € 25,- (incl glas wijn/ amuses) Schitterende dans, betoverende muziek van Tsjaikovski, prachtige ontwerpen en fonkelende kostuums

Beleef de ultieme avond uit bij AnnexCinema tijdens de live opera- en balletvoorstellingen van het Royal Opera House. Kom binnen over de rode loper. Tijdens de pauze van de voorstelling trakteren wij u op een goed glas wijn en heerlijke amusehapjes.

 

Doornroosje
De slechte fee Carabosse is woedend dat ze niet was uitgenodigd voor de doop van prinses Aurora. Ze geeft de baby een spindel en zegt dat de prinses er op een dag haar vinger in zal prikken en zal sterven. De Lilac Fairy maakt van haar eigen doopcadeau een verzachting van de vloek van Carabosse: Aurora zal niet sterven, maar zal in een diepe slaap vallen, die alleen de kus van een prins zal breken.

Op haar 16e verjaardag ontdekt Aurora de spil en prikt haar vinger. Ze valt in een betoverde slaap en het hele paleis slaapt met haar. Honderd jaar later ontdekt Prins Florimund het paleis, diep verborgen in een groot, donker bos. Hij maakt Aurora wakker met een kus.

 

The Sleeping Beauty heeft een speciale plaats in het repertoire van The Royal Ballet. Het was het ballet waarmee het bedrijf in 1946 na de Tweede Wereldoorlog het Royal Opera House heropende, de eerste productie in zijn nieuwe huis in Covent Garden. Margot Fonteyn danste de rol van de prachtige prinses Aurora in de eerste uitvoering, met Robert Helpmann als prins Florimund. Zestig jaar later, in 2006, werd de oorspronkelijke enscenering uit 1946 nieuw leven ingeblazen door de toenmalige directeur van The Royal Ballet Monica Mason en Christopher Newton, waarmee de prachtige ontwerpen en glinsterende kostuums van Oliver Messel weer op het podium kwamen.

 

De meesterlijke 19e-eeuwse choreografie van Marius Petipa wordt gecombineerd met secties gemaakt voor The Royal Ballet door Frederick Ashton, Anthony Dowell en Christopher Wheeldon. Samen creëren ze een betoverende reeks edelstenen in het balletrepertoire - van de iconische Rose Adage, wanneer Aurora haar vier koninklijke vrijers ontmoet, en de slingerende Garland Waltz tot de Vision Pas de deux , zoals Florimund Aurora voor het eerst ziet, en de feestelijke afwijkingen en laatste pas de deux die het ballet tot een glorieus einde brengen. Over het algemeen neemt de meesterlijke score van Pyotr Il'yich Tchaikovsky balletmuziek naar een hoogtepunt van passie, verfijning en intensiteit die aantoonbaar nooit is overtroffen.

 

Credits
Choreography: Marius Petipa
Aanvullende choreografie: Frederick Ashton , Anthony Dowell en Christopher Wheeldon
Productie: Monica Mason en Christopher Newton naar Ninette de Valois en Nicholas Sergeyev

 

Kaartverkoop
Kaarten voor deze voorstelling zijn uitsluitend te koop via onze website of aan de kassa tijdens onze openingstijden. Vanaf maandag 16 december is het mogelijk om online of telefonisch te reserveren.
 


Locatie

AnnexCinema, Rosmolenlaan 1, Woerden


Annex cinema

Annex cinema

  • Meer informatie over Annex cinema vindt u in de cultuurmap: Annex cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl