Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Dodenherdenking digitaal via RPL

ma 4 mei 2020

v.a. 19.00 uur op RPL. Dit jaar zal de herdenking (vanwege coronacrisis) bestaan uit een sobere, besloten, plechtigheid bij de Algemene begraafplaats.

Dodenherdenking 4 mei 2020 via RPL

Kransen worden gelegd door de gemeente, de stichting 4 en 5 mei Woerden, de veteranen, de Molukse gemeenschap en de nabestaanden. Hierbij is geen publiek is toegestaan. Bij de Naald wordt de ster met bloemen geplaatst en zullen de vlaggen wapperen.

 

Ook Kernen

  • in Zegveld bij het monument naast Milandhof,
  • in Kamerik op de Algemene begraafplaats en
  • in Harmelen bij de St. Bavokerk zullen kransen worden gelegd.

Deze plechtigheden in besloten kring worden opgenomen door de lokale omroep RPLFM en zij zullen op 4 mei 2020 vanaf 19.00 uur uitgezonden op de lokale televisie en op de website van de omroep.

 

Oude Programma

de Stichting 4 en 5 mei Woerden heeft moeten besluiten om alle activiteiten, ook onderstaande, in de komende periode af te gelasten. (corona)

]

aanvang vanaf 19.15 uur zie het programma hieronder

 

19.15 uur: Plechtigheid bij het ‘Namenmonument’ op de Algemene Begraafplaats, Meeuwenlaan
19.45 uur: Dodenherdenking, Gedenknaald, Meeuwenlaan met om 20.00 uur Twee minuten stilte Ter nagedachtenis aan hen die vielen voor onze vrijheid;
21.00 uur: Theater na de Dam. Theatervoorstelling door jongeren op basis van verhalen uit de Tweede Wereldoorlog; theater Het Klooster, Wilhelminaweg 77

 

 


Locatie


TV en internet

4 en 5 mei Woerden, stichting

4 en 5 mei Woerden, stichting