Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

1e Theaterdag voor Jongeren

zo 6 oktober 2019

van 10.00 – 17.00 uur. voor jongeren 12 t/m 15 jaar en voor 16 t/m 20 jaar. /€ 20,- voor 4 workshops.

In het theater en op de theaterzolder worden vier verschillende theaterworkshops gegeven: improvisatietheater, stagefight, camera-acteren en bewegingstheater.

 

Docenten

 De workshops worden verzorgd door twee eigen theaterdocenten van Het Klooster: Sanne Dorrepaal en Niek Dekker en een tweetal externe gastdocenten.

Programma workshops:

  • 1. Improvisatietheater: Hoe kom je tot mooie, betekenisvolle scènes? Vaak ligt de inspiratie om de hoek. Je moet hem alleen even vinden. In deze workshop komen we tot theater vanuit verschillende improvisatie-oefeningen.
  • 2. Stagefight: Het maken van overtuigende vechtscènes staat centraal in deze workshop. We leren wurgen, slaan, bijten en trappen op een veilige én spectaculaire manier.
  • 3. Camera-acteren: Er zit een groot verschil tussen het spelen voor een zaal vol mensen en het spelen voor de camera. Het is allebei acteren, je gebruikt bij allebei je fysiek, mimiek en stem om emotie over te brengen. De échte verschillen ontdek je in deze workshop.
  • 4. Bewegingstheater: Je praat wat af de hele dag. Maar soms zegt één blik meer dan al die woorden. Soms betekent één beweging alles. Soms zet één aanraking alles op zijn kop. In deze workshop ga je in op wat een lichaam allemaal kan zeggen.

Leuk voor ervaren spelers die zich graag verder willen ontwikkelen en verdiepen, maar zeker ook interessant voor jongeren die nog geen ervaring hebben met toneelspelen.

 

Er wordt deze dag gewerkt in twee leeftijdsgroepen: 12 t/m 15 jaar en 16 t/m 20 jaar.
Kijk voor meer informatie en aanmelden (graag vóór 23 september a.s.): kloosterwoerden.nl
 


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Klooster | Kunstencentrum

Klooster | Kunstencentrum