Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Zegel van Salomo. Acryl met zandpasta

KUNSTKafé - Jacoba Herbe

ma 25 november 2019

vanaf 19:45 uur/ gratis: . thema Mandala’s. collega-schilders ontmoeten op een ongedwongen manier.

KUNSTKafé bij de De Tafel van Twaalf. De avond begint om 20.00 uur.

 

Deze keer vertelt Jacoba Herben over haar werk en inspiratiebronnen voor mandala's.
De aansprekende tekeningen van M.C. Escher staan in een lange traditie van geometrische kunst. De mandala is misschien wel de bekendste vorm. Jacoba Herben geeft een lezing waarom deze kunstvorm haar aanspreekt en toont enkele van haar schilderijen. In haar werk probeert ze landschappen en mandala’s te verbinden. Een grote inspiratiebron voor haar is Maurits Cornelis Escher (1898-1972), een wereldberoemd graficus. Zijn zogenaamd onmogelijke tekeningen ontstonden nadat hij in 1936 zijn inspiratiebron Italië moest verlaten. In plaats van landschappen, schrijft zijn biograaf, moest hij zich wenden tot zijn innerlijke zelf.

 
Over Jacoba Herben
Jacoba Herben woont in Linschoten. Zij volgde na VWO-tekenen privélessen bij diverse Woerdense kunstenaars. Zij is lid van de schilderclubs De Wilgenstreek in Oudewater en Magenta in Kamerik en gaf negen jaar tekenles Mandala tekenen en ontwerpen. Voor meer informatie, kunt u kijken op haar website. https://jacobaherben.exto.nl

 

Praktische informatie KUNSTKafe
In ons KUNSTKafé kunt u collegaschilders ontmoeten op een ongedwongen manier. Het KUNSTKafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van de gastspreker wordt op prijs gesteld. Consumpties zoals koffie, thee, fris en wijn zijn tegen betaling van € 2,50 verkrijgbaar aan de bar.
Inloop: 19.45 uur; start: 20.00 uur; einde: 22.00 uur
Locatie: De Tafel van Twaalf, Gebroeders Grimmkade 57, 3446 BZ Woerden
Looproute vanaf zuidzijde station Woerden (12 minuten)
Parkeren kan op de parkeerplaats van Winkelcentrum Snel & Polanen, vandaar is het 1 minuut lopen, tussen de winkels door.


Locatie

tafel van 12 Gebroeders Grimmkade 57 Woerden


KUNSTaandenRIJN

KUNSTaandenRIJN