Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Händel's "Scratch" Messiah

za 23 november 2019

slotuitvoering 15.30 uur/€ 10,- Ruim 130 mensen zingen samen de Messiah samen met het orkest

Händel's Scratch Messiah

Op zaterdag 23 november organiseert het Orkest van het Groene Hart voor het eerst in haar geschiedenis een Scratch Messiah van Händel. Ook Woerden heeft hiermee een primeur, een Messiah in scratchvorm heeft hier nog nooit plaats gevonden.

 

Wij zijn een enthousiast symfonieorkest met Woerden als standplaats en onze leden komen uit de wijde omgeving. Aan vorige samenwerkingen met koren hebben we veel goede herinneringen overgehouden. Omdat wij dit jaar ons 35 jarig jubileum vieren, vinden wij dit een uitgelezen gelegenheid om deze scratch Messiah te organiseren.

 

Onze scratch houdt in, dat je in één intensieve studiedag een groot aantal delen uit dit prachtige stuk leert zingen. Dit doe je niet alleen, maar samen met andere zangers en solisten. En uiteraard word je begeleid door het orkest, onder leiding van ervaren dirigent Jim Roodnat. Aan het einde van de studiedag zullen alle geoefende stukken worden uitgevoerd in een slotpresentatie voor publiek.

 

Komen Luisteren?

In de ochtend en het begin van de middag zullen de deelnemers delen uit de Messiah repeteren. In de loop van de middag vindt de slotpresentatie plaats. Deze presentatie zal beginnen om 15:30, deuren open om 15:00. De presentatie zal rond 17:00 zijn afgelopen.

 


Locatie

Maranathakerk, Molenvlietbaan 10, Woerden


Orkest van het Groene Hart

Orkest van het Groene Hart