Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Jazzin’ Rie met Jamsessie "Tweetet"

wo 25 september 2019

20.00 uur/ gratis. ballads uit de jazz, afgewisseld met rustige jazzblues.

In samenwerking met Jazzin’ Woerden organiseert Stichting Vrienden van Rie elke laatste woensdag van de maand een jazz event in het RIE theater.

 

De combinatie van contrabas (Willem Leeuwenburg) en baritonsaxofoon (Eugene Teunissen) zonder de begeleiding van enig akkoord- of percussie-instrument is niet heel gangbaar. Twee instrumenten die lijken te zijn ontworpen voor het begeleiden van een orkest (al zijn er door de eeuwen heen veel solopartijen voor geschreven) worden hier allebei gebruikt als solo-instrument. Hierdoor bestaat het tweetet uit louter solisten, die elkaar nooit in de weg zitten.


In deze bijna minimalistische opzet krijgen de zangerige lange tonen van de contrabas alle ruimte. Het lyrische en vrije spel in de frequent voorkomende bassolo’s klinkt dromerig zonder spanning te verliezen. De vintage baritonsaxofoon brengt sonoor geluid met een ‘randje’. Het grote bereik van het instrument combineert zijn lage tonen met de contrabas of biedt hieraan juist tegenspel in het hogere bereik. Het overdachte gebruik van noten creëert rust en ruimte in de gespeelde muziek, waardoor nieuwe invalshoeken op soms al zeer oude composities ontstaan.


Het repertoire bestaat uit ballads uit de jazz, afgewisseld met rustige jazzblues. Zonder uitzondering composities die iets bijzonders hebben betekend in de geschiedenis van de jazz, of die van zichzelf harmonisch gezien speciaal zijn.


Na de pauze kun je meespelen met het Tweetet. Neem het Real Book mee of kom gewoon lekker luisteren.


Locatie

Rie Theater Fransesteeg 6, 3441 Woerden


Rie Theater

Rie Theater

  • Meer informatie over Rie Theater vindt u in de cultuurmap: Rie Theater
  • Bezoekadres: fransesteeg 6, 3441 CW Woerden
  • Contact: Marcel fokker | 06 33340217