Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Filmcafe - NOCTURNE

ma 20 mei 2019

start om 19.30 uur. /€ 5,-: een film van Viktor van der Valk die binnenkort zijn nationale première krijgt!

NOCTURNE,

een anarchistische en vrolijk stemmende film noir over een jongen, een meisje, gedachtes en een pistool. Landelijk in premiere en nu ook te zien in het Filmcafe op 20 mei. Reserveer snel je ticket op www.rietheater.nl!

 

Een poos geleden draaiden we in het Filmcafé de korte film “Onno de Onwetende” van de jonge en veelbelovende Nederlandse regisseur Viktor van der Valk. Nu gaat zijn eerste speelfilm in première: NOCTURNE. We zagen deze film eerder dit jaar tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam, en wilden maar een ding: een première in het Filmcafé! Dat is (bijna) gelukt: op 9 mei debuteert NOCTURNE in filmtheaters door heel Nederland, en op 20 mei kun je ‘m zien in het RIE Theater. En daar zijn we trots op!

NOCTURNE: EEN FILM OVER EEN POGING TOT FILM

NOCTURNE is een film noir over liefde, over volwassen worden, deadlines en inspiratie. Theatraal, sentimenteel, jeugdig, komisch, muzikaal, ambitieus. Een speelse tragedie over een hopeloze romanticus en zijn poging tot film.

De opnames gaan bijna van start, maar Alex (Vincent van der Valk) is nog altijd zoekende naar de essentie van zijn film. Zwervend door de nacht komt het moment dat hij ergens mee moet komen steeds dichterbij, maar alle inspiratie lijkt hem te hebben verlaten. Net als zijn vriendin, die zijn geworstel niet meer kon aanzien. De tijd tikt weg, de producenten zitten hem op de hielen en de grens tussen fictie en realiteit vervaagt met de minuut. Zit Alex vast in zijn eigen film? Of is het zijn alter ego?

Laat je verrassen door dit bijster originele verhaal en de geheel eigen filmstijl van regisseur Viktor van der Valk. En kom in het voorprogramma (nog eens) kijken naar zijn korte film “Onno de Onwetende”. Een avond lang film noir!

 

Filmcafe in het Rietheater: om de week op maandagavond, start filmprogramma om 19.30 uur.
Als filmmakers en -liefhebbers willen Onno Schmitz en Henk Bakker een nieuwe plek voor films maken. Die hebben we gevonden in het RIE Theater. Een grote huiskamer waar de bar openblijft en er geen pauze in de film zit (je kunt de film zien en horen vanaf de bar). Een plek waar je kunt napraten en direct met de organisatoren in gesprek kunt gaan, soms ook met filmmakers of andere mensen die betrokken zijn bij een film of een thema. We gaan om 129.30 van start met één of meerdere voorfilms, gevolgd door de hoofdfilm.

 

Na afloop praten we graag nog even met je na, en zijn we daar rond 23.00 uur niet mee klaar dan spreken we graag nog een keer met je af...
Voor 5 euro een avond vol film, om de week op maandagavond.. leuk toch?


Locatie

Rie Theater Fransesteeg 6, 3441 Woerden


FilmCafé

FilmCafé

  • Meer informatie over FilmCafé vindt u in de cultuurmap: FilmCafé
  • Bezoekadres: Franse Steeg 6, 3441 CW Woerden.
  • Contact: Marcel Fokker | 06 33340217