Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Filmcafé Harmelen

vr 10 mei 2019

20.00 uur: / € 5,- incl koffie.: Green Tales Of The City

Vrijdagavond 10 mei wordt Dorpshuis Harmelen omgevormd tot gezellig filmcafé.

Op deze eerste avond tonen we vanaf 20.00 uur de meervoudig bekroonde vrolijke documentaire Green Tales Of The City van de Utrechtse filmmaker Gwen Jansen. Het is een film waarbij de kijker voor de verandering optimistisch de zaal verlaat als het gaat om de klimaatverandering.

 

Inloop 19.30 u, aanvang 20.00 u. Entree € 5,- incl. 1x koffie / thee bij binnenkomst.
Plaats reserveren via: dorpshuisharmelen@gmail.com

 

In de vrolijke film zie je hoe in diverse Nederlandse steden burgers, kunstenaars, bedrijven, kennisinstellingen en overheden de handen steeds vaker en krachtiger ineenslaan. Ze willen hun eigen leefwereld duurzamer maken en wachten daarbij niet langer de tragere nationale besluitvorming af.

De kijker wordt geïnspireerd door de vele, veelal simpel uitvoerbare, voorbeelden wat je in je eigen leefomgeving kan doen om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Maar de film toont ook wat de directe voordelen daarbij voor je eigen portemonnee zijn.

We zien ook hoe de filmmaakster zelf probeert om haar eigen levensstijl en dat van haar vrienden wat milieuvriendelijker te maken. Dat valt nog niet mee en levert bijzondere, soms erg herkenbare, hilarische beelden op.


De filmmaker
Gwen Jansen (46) is een onafhankelijk filmmaker en filmproducent uit Utrecht. In al haar films staan hoofdpersonen centraal die met uitermate veel passie, durf en drive een in vele ogen onmogelijk doel nastreven. Het zijn ook altijd onderwerpen met een duidelijke link naar haar eigen leven. Jansen maakte eerder onder andere de documentaires ’Kunst… Begin drrr niet an’ over het leven van Herman Brood als beeldend kunstenaar, De Autovakmannen, Nederland Whiskyland en Hato’s Wijn.


Locatie

Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8, 3481 GH Harmelen


a. algemeen Theater

a. algemeen Theater