Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Open Imkerijdag Bredius

zo 14 juli 2019

van 13:00 tot 16:00 uur. Stadsimker vertelt en demonstreerd

Dankzij de bij leven wij… daarover vertellen stadsimker Chris van Iersel en zijn crew op De Landelijke Open Imkerijdag op zondagmiddag 14 juli van 13 -16 uur bij NME-Centrum InBredius. De eerste zomerhoning wordt geoogst en misschien kun je wel zelf een potje honing slingeren. In de demonstratiekast kun je de bijen van dichtbij bekijken.

 

Natuurlijk vertellen ze verhalen over het wonder van de bij, hoe onmisbaar bijen zijn voor ons en wat ze allemaal verzamelen zoals honing, pollen en propolis.
Beleef het mee op zondagmiddag 14 juli van 13.00 tot 16.00 uur bij NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42 (in het park) in Woerden.

 

Woerden Zoemt
Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen en nestgelegenheid lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug.

In de tuin van InBredius zijn veel voorbeelden te vinden van geschikte bloemen om bijen en vlinders te lokken en te voeden. Belangrijk is om ook bijv. een bijenhotel op te hangen. In onze tuin vind je voorbeelden van bijenhotels.

Meer informatie over de Landelijke Open Imkerijdag is te vinden op http://www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag

 

 


Locatie

NME-Centrum InBredius Kievitstraat 42 Woerden.


NME Natuur Centrum InBredius

NME Natuur Centrum InBredius