Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Filmcafe: "Sevilla" & "Broers"

ma 18 maart 2019

open19.00 uur start 19.30 uur/€ 5,- Korte roadmovie SEVILLA. de hoofdfilm BROERS. Gast Regisseur Bram Schouw

Hoofdfilm: BROERS: Over twee onafscheidelijke tegenpolen.

Een prachtige, intieme film van Nederlandse bodem. Kan dit? Jazeker. BROERS is zo’n juweeltje. We vertonen deze film op 18 maart in het Filmcafé. Regisseur Bram Schouw is ook aanwezig om vragen te beantwoorden en na te praten over de film. Kom dus langs voor een zinderende filmavond!

 

BROERS vertelt het verhaal van Lukas en Alexander. Ze zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Ook als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. Op hun roadtrip richting het zuiden groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de broers echter op een pijnlijke manier blootgelegd en wordt het duidelijk dat Lukas zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

 

Bram Schouw is een getalenteerde regisseur, die zijn opleiding kreeg aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. BROERS is zijn eerste speelfilm. Hiermee sleepte hij tientallen nominaties en prijzen in de wacht, waaronder de prijs voor ‘Best New Director’ op het Brooklyn film Festival en de Silver Screen Prize in Hollywood. Naast fictie maakt Bram ook veel bekende commercials, waaronder voor Triodos, Fonds Gehandicaptensport en Warchild.

 

Voorfilm : SEVILLA
Het thema vriendschap keert ook terug in de korte roadmovie SEVILLA, die we als voorfilm draaien op 18 maart. Voor SEVILLA ontving Bram Schouw tijdens het Nederlands Film Festival 2012 het Gouden Kalf voor de beste korte film.

 

Na de internationale première in Clermont-Ferrand heeft SEVILLA meerdere prijzen gewonnen en op tientallen filmfestivals in het buitenland gedraaid. SEVILLA is door Vimeo verkozen tot een van de tien beste films van 2014.


De film gaat over drie jongeren die een roadtrip maken naar de Spaanse stad Sevilla. De reis zal hun leven voorgoed veranderen. Met in de hoofdrollen Ludwig Bindervoet, Kay Greidanus en Stefanie van Leersum.

 

FILMCAFE: ELKE TWEE WEKEN IN HET RIE THEATER
Onno Schmitz en Henk Bakker zijn uw gastheren in het sfeervolle RIE Theater. Elke twee weken op maandagavond verrassen wij u met een film die de moeite van het bekijken meer dan waard is, maar die u niet snel in de bioscoopagenda zult aantreffen. Een oude klassieker, festivalfilms, documentaire, animatie, korte film, werk van nieuwe filmmakers... kom film kijken en napraten aan de bar in het Filmcafé!

KAARTVERKOOP & MEER INFO
SEVILLA en BROERS in het Filmcafé op maandagavond 18 maart in het RIE Theater. Aanvang filmprogramma: 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur.
Toegang: 5 euro, kaartverkoop online via www.rietheater.nl en aan de deur (let op: beperkte plaatsen, vol is vol!).

www.facebook.com/filmcafewoerden

 


Locatie

Rie Theater Fransesteeg 6, 3441 Woerden


FilmCafé

FilmCafé

  • Meer informatie over FilmCafé vindt u in de cultuurmap: FilmCafé
  • Bezoekadres: Franse Steeg 6, 3441 CW Woerden.
  • Contact: Marcel Fokker | 06 33340217