Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Zin in Film - Mary Magdalene

wo 27 maart 2019

aanvang 19.30 uur/ € 5,- (vooraf aanmelden!)

Zin in een goede film?
Geïnteresseerd hoe mensen –waar en hoe dan ook –  ‘zin’ proberen te geven aan hun bestaan? In ‘ZIN IN FILM’ worden films met artistieke en spirituele diepgang vertoond. 
De cyclus heet “Zin in Film”, want deze bijzondere films laten je kijken naar het leven en zetten je aan tot nadenken. Ze gaan over hoe mensen, waar ter wereld ook, leven in vreugde en verdriet, waar ze voor gaan,  hoe ze omgaan met een crisis, hoe ze geloven of niet geloven, soms de zin van hun leven op het spoor komen. De films nodigen uit tot contact met jezelf en met medekijkers. Daarom is na afloop gelegenheid om  je reacties te delen met anderen.

 

Mary Magdalene
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Australië, 2018, Drama, 120 minuten, geregisseerd door Garth Davis, met Rooney Mara, Joaquin Phoenix en Chiwetel Ejiofor
In het Heilige Land verlaat een jonge vrouw haar conservatieve familie en het kleine vissersdorpje waar zij is opgegroeid om zich te voegen bij een sociaal radicale groep. De groep wordt geleid door een charismatische leider: Jezus van Nazareth. Mary is op zoek naar een nieuwe manier van leven en voelt zich al gauw op haar gemak bij Jezus en zijn volgelingen. Mary’s spirituele reis houdt je vast van het begin tot het einde en leidt je naar de hoofdstad Jeruzalem, waar zij wordt geconfronteerd met de realiteit van Jezus zijn toekomst en haar rol hierin.
“Eindelijk staat in een film over leven en dood van Jezus een vrouw centraal. Een mijlpaal.” (Trouw)       
 

 

Vertoning 0p groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen.

Wegens grote belangstelling VOORAF AANMELDEN. bij  zininfilm@gmail.com


Zin in Film is een initiatief van  Pax Christiparochie in Kamerik, Meije-Zegveld, Oudewater en Woerden


Locatie

Parochiezaal, Rijnstraat 58, Woerden


Bonaventurakerk Woerden

Bonaventurakerk Woerden