Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Filmcafé: Short Films

ma 18 februari 2019

zaal open om 19.00 Aanvang filmprogramma: 19.30 uur, /€5,- : Een lange avond vol korte films & ontmoeting met regisseurs Sander van Dijk en Viktor van der Valk

Filmcafé SHORT FILMS

Midden in de winter zou je het niet zeggen, maar het is hoog tijd voor shorts!

Op 18 februari 2019 biedt het Filmcafé een lange avond vol korte films. In een speurtocht langs festivals, online platforms, harddisks, filmhuizen en door toevallige ontmoetingen aan de bar zijn we vele filmparels op het spoor gekomen. Een aantal daarvan laten we vanavond graag aan jullie zien. In komende edities van het Filmcafé willen we vaker aandacht besteden aan de korte film, want het zijn er veel te veel en we kunnen slecht kiezen 😉

Welke shorts wij vanavond vertonen, laten we nog even een verrassing. Maar reken erop dat je heel bijzondere films te zien krijgt, van jonge en veelbelovende makers.

 

Meet the directors!

We hebben regisseurs Sander van Dijk en Viktor van der Valk uitgenodigd voor een Q&A over hun films, en uiteraard om gezellig na te praten aan de bar.

  • Sander van Dijk is in 2016 afgestudeerd aan de Filmacademie in Amsterdam. Hij regisseerde diverse korte films, waarvan er een te zien was tijdens het Nederlands Film Festival. Sander heeft een romantische kijk op film en hecht veel waarde aan de narratieve structuur in zijn werk, evenals een uitgesproken, gestileerde vorm die vaak gekenmerkt wordt door uitvoerig gebruik van kleur en en een dynamische cameravoering.
  • Viktor van der Valk studeerde eerst aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en daarna aan de Filmacademie in Amsterdam. Hij is zowel regisseur als scenarist. Zijn korte films zijn geselecteerd voor diverse internationale filmfestivals, en op dit moment is zijn eerste speelfilm Nocturne te zien tijdens het International Film Festival Rotterdam.

We zijn er trots op dat deze filmmakers van de partij zijn in het Filmcafé.

Het wordt een episch avondje!

 

Filmcafé elke twee weken in het RIE Theater:

Onno Schmitz en Henk Bakker zijn uw gastheren in het sfeervolle RIE theater. Elke twee weken op maandagavond verrassen wij u met een film die de moeite van het bekijken meer dan waard is, maar die u niet snel in de bioscoopagenda zult aantreffen.

Een oude klassieker, foute horror, festivalfilms, documentaire, animatie, korte film, werk van nieuwe filmmakers… kom film kijken en napraten aan de bar in het Filmcafé!

Kaartverkoop:
Short Films in het Filmcafé in het RIE theater.

 bestel je kaart(en) online of aan de deur, 50 plaatsen en  vol is vol!


Locatie

Rie Theater Fransesteeg 6, 3441 Woerden


FilmCafé

FilmCafé

  • Meer informatie over FilmCafé vindt u in de cultuurmap: FilmCafé
  • Bezoekadres: Franse Steeg 6, 3441 CW Woerden.
  • Contact: Marcel Fokker | 06 33340217