Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

KUNSTKafé – Dirk van der Vecht

ma 1 april 2019

Inloop: 19.45 uur/Start: 20.00 uur/Einde: 22.00 uur. gratis. Gast Dirk v.d Vecht

De Woerdense kunstenaar Dirk van der Vecht komt vertellen over zijn bijzondere werk. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en kijken

 

Dirk van der Vecht
De basis van mijn interesse voor tekenen en schilderen is gelegd in de woonomgeving van mijn jeugd waarbij de natuur, met name riet mij inspireerde.
Behalve tekenlessen op de middelbare school ben ik me vanaf 1983 bewust gaan verdiepen in diverse technieken , zoals (pen)tekenen, aquarelleren, olie- en acrylschilderen. Volgde daarvoor meerdere jaren techniekgerichte opleidingen. Ik ben autodidact.

In mijn werk zoek ik naar evenwicht in vorm, kleur en lijnen regelmatig gesteund door structuur, welke soms doorloopt op meerdere doeken, waarbij 2- of meerluiken ontstaan. Oorspronkelijk waren water, land en lucht mijn inspiratiebronnen, soms versterkt door symboliek met betrokkenheid tot cultuur, zorg, balans en bescherming.
Langzaam verandert mijn werk van figuratief naar beperkt figuratief, vervolgens naar meer abstract, waarin regelmatig ruimtelijke architectonische elementen. Recent ontwikkeling project met portretten van wereldburgers.

 

Programma

Na de inleiding en introducite van onze gast(en) en een kopje koffie kunt u in ons KUNSTKafé uw collega schilders ontmoeten op een en ongedwongen manier. U kunt namelijk ook uw eigen schilderij meenemen om daarover in gesprek te gaan met anderen. Er is dus gelegenheid voor wie dat wil om schilderijen van u en van de andere gasten nader te bekijken.

 

De avond eindigt met gezellig samenzijn en napraten.  Consumpties zoals koffie, thee, fris en wijn zijn voor 2 euro verkrijgbaar aan de bar.
Het KUNSTKafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van de gastspreker wordt op prijs gesteld

 

Laat uw werk zien!
Wij nodigen kunstschilders uit Woerden en omgeving uit om een eigen schilderij mee te nemen naar het KUNSTKafé. U kunt dit laten zien aan de andere bezoekers die net als u in schilderkunst geïnteresseerd zijn. Misschien vindt u het leuk om iets over uw schilderij te vertellen. Ook kan u vragen stellen over uw schilderij aan collega schilders.  Bijvoorbeeld als u twijfelt over een bepaalde kleur of over de compositie.


Praktische informatie
Parkeren

Dat kan op de parkeerplaats van Winkelcentrum Snel & Polanen, vandaar is het 1 minuut lopen, tussen de winkels door. Uitladen van werk kan wel op de Grimmkade, waarna u de auto bij het Winkelcentrum parkeert.


Locatie

De Tafel van Twaalf, Gebroeders Grimmkade 57, 3446 BZ Woerden


KUNSTaandenRIJN

KUNSTaandenRIJN

  • Meer informatie over KUNSTaandenRIJN vindt u in de cultuurmap: KUNSTaandenRIJN
  • Bezoekadres: atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden
  • Contact: Elly Waterman | 06 290 761 60 | kunstaandenrijn.woerden@gmail.com