Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Sophie Visser - Het Reeuwijkse land

di 15 januari 2019

aanvang 20.00 uur. toegang gratis, aanmelden niet nodig.

Op 15 januari organiseert de Stichts-Hollandse Historische Vereniging een lezing over het landschap rond Reeuwijk. Net als elk gebied heeft ook deze streek bekende en onbekende aspecten en geschiedenissen. Omdat het dichtbij ligt denken we al snel dat het bekend terrein is. Maar hoe bekend of onbekend is deze streek nu echt? Deze lezing gaat over gebeurtenissen en situaties die gevolgen hadden voor het landschap en waarvan nog sporen zichtbaar zijn, maar waarvoor weinig of geen aandacht is geweest.

Spreker is; Sophie Visser ze studeerde van 2000 tot 2006 Sociale geografie in Utrecht met als specialisatie historische geografie.

Iedereen is van harte welkom

 

 

Achtergrondinformatie
Neem de situatie bij de Prinsendijk vóórdat het de Prinsendijk werd. Welke sporen zijn er nog te vinden van de grootscheepse veranderingen rond de waterafvoer na 1300, en wat waren de directe en indirecte gevolgen voor het Stichts-Hollandse grensgebied? Op welke informatiebronnen uit het verleden (en het heden) kunnen we ons baseren? En wat betekent al die kennis voor de huidige aandacht voor de cultuurhistorische waarde van dit landschap? Zie je daar iets van terug in het ruimtelijk beleid en planning van de overheden? Boeiende vragen die je natuurlijk ook kunt stellen over andere situaties. Sophie leert ons een bekende(?) omgeving nog beter kennen!
 


Locatie

De Dam Wilhelminaweg 79, 3441XB, Woerden


SHHV: Stichts-Hollandse Historische Ver.

SHHV: Stichts-Hollandse Historische Ver.