Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kindermatinee (4+)Emma v. Dobben Poppentheater

zo 27 januari 2019

Zaal open: 14:40 aanvang theater 15.00 uur/ € 5,- (1 begeleider gratis: Kindermatinee vol verrassingen en mooie ervaringen voor 4+ .

Emma van Dobben

Emma van Dobben is verteller en muzikant en heeft zelf de verhalen voor haar poppentheater ontwikkeld tot muzikale vertelvoorstellingen en ze begeleidt zichzelf op accordeon.

Eerder was ze al in het RIE theater samen met zingende zaag speler Henrik Holm.
Leeftijd 4+ (met ruime marge naar boven, zelfs voor ouders een mooi verhaal)

 

Ze neemt ons met haar poppentheater mee naar de 14de eeuw.

 

Verhaal

Het is de tijd van troubadours: muzikanten die het nieuws en andere verhalen brengen:

Net buiten de stad woont Lambert, een arme man. Hij heeft een grote bochel en daardoor kan hij niet werken. Hij heeft geen geld voor kleren of eten en moet daardoor gaan bedelen. In de stad is iedereen ijverig aan het werk, de spinster, de bakker en de smid. Alleen in het kasteel woont nog een bochelaar, de verwende Heer Lodewijck.

 

Hij is gewend dat iedereen doet wat hij wil

Na een dag bedelen in de stad gaat Lambert teleurgesteld weer terug naar zijn hutje. Omdat de bochel zo zwaar op zijn schouders drukt besluit hij even uit te rusten bij een heuvel. Plotseling komt er het prachtigste gezang uit wat hij ooit heeft gehoord uit de heuvel. Het zijn de elfen! Lambert is zo onder de indruk, hij denkt niet meer na en er komt plotseling een gezang uit zijn keel, en zingt uit volle borst met de elfen mee. De elfen zijn zo enthousiast dat ze hem meenemen naar het elfenrijk waar er wordt gefeest en gedanst.

De elfjes zijn zo van hem onder de indruk dat Lambert mee mag naar het elfenfeest. ‘Maar ik kan niet goed dansen met deze zware bochel’, zegt Lambert. ‘Daar weten wij wel wat op, kom maar mee’antwoorden de elfjes…Maar zo’n elfenbeloning, dat wil die verwende Heer Lodewijck ook wel…

 

Verder

Natuurlijk weer een fijne ontvangst, openingslied, Woerdense kindernieuwtjes enthousiast gebracht door de Stadsomroeper, een RaRIEteit en pauze met drinken en lekkers.

Programma:

15:00 uur Openingslied en programma
15:05 uur Stadsomroeper
15:15 uur Poppentheater deel 1
15:40 uur pauze
15:50 uur Poppentheater deel 2
16:10 uur RaRIEteit
16:15 uur Afsluiting


Entree: €5 per kind, ouders/begeleiders gratis. Online reserveren dringend gewenst, ook kaarten aan de zaal maar vol=vol!

Website: http://muzikaleverhalen.com

E-ticket(s) bestelen?   klik HIER!

‘RIE theater Kindermatinees’ is een initiatief dat wordt ondersteund door Cultuur Platform Woerden en de Gemeente Woerden.


Locatie

Rie Theater Fransesteeg 6, 3441 Woerden


Website: Kindermatinee (4+)Emma v. Dobben Poppentheater


Rie Theater

Rie Theater

  • Meer informatie over Rie Theater vindt u in de cultuurmap: Rie Theater
  • Bezoekadres: fransesteeg 6, 3441 CW Woerden
  • Contact: Marcel fokker | 06 33340217