Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Lavinia Meijer - Untitled 1

za 2 februari 2019

aanvang 20.15 uur/ € 21,50 ; Met haar harp een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd.

Lavinia Meijer
   
Untitled 1

Harpiste Lavinia Meijer geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. Ze is een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Door haar samenwerkingen met diverse artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson koppelt ze succesvol verschillende kunstvormen aan elkaar.

 

In deze solovoorstelling probeert Lavinia vanuit haar nieuwsgierigheid een mogelijk antwoord te vinden op de vraag “in welke stijlperiode leven we? Toch geen postpost-post modernisme?”

 

Masterclass

voorafgaand aan haar concert Untitled I, een openbare masterclass harp (lees meer)

 

Lavinia Meijer

Untitled 1 is de eerste van een oneindige reeks nieuwe voorstellingen.

Ze verweeft haar persoonlijke verhalen met muziek uit de afgelopen decennia, vanaf de jaren '70.

Door haar samenwerkingen met diverse artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson, en door haar interesse in de veranderingen binnen de kunst, koppelt ze verschillende kunstvormen aan elkaar en verbindt ze haar muziek met beeldende kunst, schrijvende kunst, spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten.

 

Lavinia Meijer geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. Ze is een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd.

 

Lavinia speelt niet alleen klassiek solorepertoire, maar ook hedendaagse muziek. Ze verlegt constant de grenzen van de harp als solo-instrument. Als vermaard artiest, met een wereldwijd bereik, won ze talrijke prijzen (waaronder een Edison in 2012), maakte ze verschillende albums die de gouden status kregen en een platinum album (Metamorphosis / The Hours met stukken van de Amerikaanse componist Philip Glass).


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Klooster | Theater

Klooster | Theater