Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Jacco Versluis Classic

zo 26 mei 2019

van 08:15 t/m 16:30 uur. Wielertocht door het Groene Hart. deelname mogelijk na opgave.

Fiets mee voor AED's in Woerden!

Burgemeester, de heer Victor Molkenboer, het startschot voor de derde Jacco Versluis Classic wielertocht.

  • Om 9.30 uur geeft hij het startschot voor de 110 km en om 10.15 uur voor de 75 km. De start vindt plaats op het terrein van Bike Center op de Korenmolenlaan 4 in Woerden.
  • De deelnemers finishen in het mooie historische stadscentrum van Woerden waar een wielerplein is ingericht met horeca, DJ en springkussen voor kinderen!

Wil je hier ook bij zijn? Kom dan langs of schrijf je in voor één van de wielertochten. Sponsor hiermee direct een openbare AED in Woerden en onderzoek naar hartfalen door de Hartstichting.

 

Inschrijven kan via www.jacco-versluis-classic.nl!

 

De wielertoertocht is vernoemd naar Woerdenaar Jacco Versluis. Jacco was in 2016 één van de bijna 8.000 slachtoffers van hartfalen in Nederland. Door het organiseren van deze jaarlijkse wielertoertocht haalt de Stichting Jacco Versluis Classic geld op voor de Hartstichting. Tijdens de 2018-editie is 3000 euro opgehaald.

 

Routes.

Je kunt kiezen uit een route van 75 of 110 km.

De routes vertrekken op het terrein van Bike Center Woerden en leiden je langs de Lek en door het Groene Hart. Je finisht in het gezellige, historische stadshart van Woerden. Tijdens de 110 km zijn er voor liefhebbers tijdritpunten te verdienen. Hiermee doet je mee aan het eindklassement en maak je kans op de Jacco Versluis Classic sprint beker 2019.

 

Vorig jaar is het bij elkaar gefietste bedrag gedoneerd aan de Hartstichting en gebruikt voor onderzoek naar acuut hartfalen. Dit jaar wordt er in overleg met de Hartstichting gereden voor een AED (Automatische Externe Defibrilator). Deze wordt opgehangen op het terrein van het bedrijf Pencilpoint bij de kruising van de Utrechtsestraatweg en Stationsweg. Dit is één van de drukste punten van Woerden. Wordt er meer geld opgehaald dan kunnen er in Woerden nog meer AED’s geplaatst worden.

 

Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.
 


Locatie

Bike Center Korenmolenlaan 4 Woerden


Website: Jacco Versluis Classic


a- algemeen - sport

a- algemeen - sport