Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Koningsdag Harmelen

za 27 april 2019

vanaf 9.00 uur. Zingen, spelletjes finale dorpsquiz en muziek

Op zaterdag 27 april 2019 is het feest in Harmelen. Koningsdag wordt op grootse wijze gevierd. Op en rond het plein bij de Kloosterhoeve is er van alles te doen. Veel muziek, spelletjes en gezelligheid!

  • Zingen voor de koning

Om 9.00 uur gaan de klokken luiden en kunnen de vlaggen uit! Koningsdag in Harmelen kan los. Om 9.30 uur komen burgemeester en wethouders naar het plein, zodat ze op tijd klaarzitten voor de aubade. Een woord dat je niet zo vaak hoort? De aubade is een typisch Nederlands traditie om als volk de koning toe te zingen. Doen we in Harmelen dus lekker aan mee. Saskia’s Dansschool draagt daar ook een ritmisch steentje aan bij.

  • Kinderspelen

Van 10.15 uur tot 12.00 uur zijn de kinderspelen, dit jaar voor het eerst rondom de hervormde kerk.
Meest herkenbare evenement op Koningsdag in Harmelen is misschien wel het slanghangen van de brandweer. Op de Kloosterweg en de Kalverstaat is dat van 12.00 tot 15.00 uur, net als het schminken, een supersurvivalbaan en een megatafelvoetbalspel.

  • Dansen!

De Harmelenaren die meededen aan de allereerste Harmelense Dorpsquiz op 6 april spelen tussen 14.00 en 15.00 uur de finale. Om 15.45 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. Die kan dan de uitzinnige blijdschap meteen kwijt op de dansvloer, want vanaf 15.00 uur staat live-band Het Coverparadijs op het podium en dat duurt tot 19.00 uur.
Iets rustiger aan doen kan in huize Gaza tussen 15.00 en 18.00 uur met oud-Hollandse liedjes door Ton de Wit.

  • Om 19.00 uur is het feest in Harmelen voorbij.

 

 


Locatie

Vermeerplein, Kalverstraat en Kloosterweg
Centrum Harmelen

Koningsdag; Oranje vereniging Harmelen

Koningsdag; Oranje vereniging Harmelen