Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

The Wieners Play Buddy Holly

di 8 januari 2019

aanvang 20.00 uur/€ 15,-: . Een hommage aan zanger, gitarist en songwriter Buddy Holly, door rock’n’roll-band The Wieners.

Buddy Holly tribute by the Wieners

 De CD Just Like Buddy Holly is weer te koop, begin 2019 komen er vier Buddy Holly Tributeshows en in september 2019 een theatertour natuurlijk dit optreden in het RIE theater!

Buddy Holly geldt als een van de grondleggers van de popmuziek. Grote hits van hem zijn oa That’ll Be The Day, Oh Boy!, Heartbeat en Peggy Sue. Bijzonder in de fifties was dat hij zijn eigen nummers schreef en ook zelf muziek produceerde. Voor zowel The Beatles als The Rolling Stones – en vele anderen – was Buddy een zeer belangrijke inspiratiebron.

Vandaag de dag is Buddy Holly nog steeds een cultfiguur. Door zijn muziek, zijn iconische bril én door het stormachtige verloop van zijn carrière: hij maakte gedurende slechts drie jaar platen en stierf al op 22–jarige leeftijd bij een vliegtuigongeval.

 

Bij dat ongeluk op 3 februari 1959 – bekend als The Day The Music Died – kwamen ook Ritchie Valens en The Big Bopper om. Zij namen op het laatste moment de plaatsen in het kleine vliegtuigje over van Buddy’s bandleden Tommy Allsup en Waylon Jennings.

 

In het verleden speelden The Wieners met oa een strijkersensemble o.l.v. topvioliste Emmy Verhey – én met Tommy Allsup, de originele leadgitarist van Buddy Holly!

 

Tickets


Locatie

Rie Theater Fransesteeg 6, 3441 Woerden


Rie Theater

Rie Theater

  • Meer informatie over Rie Theater vindt u in de cultuurmap: Rie Theater
  • Bezoekadres: fransesteeg 6, 3441 CW Woerden
  • Contact: Marcel fokker | 06 33340217