Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

"Esther" - Kees Posthumus en Henk van Glabbeek

do 24 januari 2019

Datum:            donderdag 24 januari 2019

Leiding:          Agnes ten Hoeve

Plaats:              Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11, Woerden

Tijd:                20.00 uur

Kosten:           uitgangscollecte en vrijwillige bijdrage voor de koffie

Kees Posthumus en Henk van Glabbeek spelen hun voorstelling “Esther, een Perzisch sprookje

 

47.estherHet verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods.

Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.
Op een dag besluit de koningin haar biografie te laten schrijven door een gerenommeerd journalist. Hiermee komt zijn ambitieuze droom uit. Die droom is snel voorbij, wanneer blijkt dat hij niet vrij is in wat hij schrijft.

 

Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het Bijbelboek Esther is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd. Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden

We horen een actuele en muzikale versie van het oude oosterse verhaal, gesitueerd in het huidige Iran. Henk van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf.

 


Locatie

Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11, Woerden


PKN Protestante kerken in Woerden

PKN Protestante kerken in Woerden