Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Cinema Speciaal - "Girl"

di 20 november 2018

aanvang 20.15 uur/€ 9,50: Een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender.

Girl
De film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt. want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

 

Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix Fipresci en de film won ook nog eens de Queer Palm.

Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.

 

Cast & Crew; Victor Polster, Arieh Worthalter
Regie; Lukas Dhont
Lengte 2 uur 10 (inclusief pauze)
Kijkwijzer 12 jr

 

Specials
Speciale voorstellingen, films waarvan wij vinden dat ze absoluut de moeite waard zijn, vertonen wij onder de naam Specials. Films die meestal niet in het reguliere filmprogramma zijn opgenomen, maar die u absoluut niet mag missen.
Onze Specials draaien wij wekelijks op dinsdagavond. Dit zijn geregeld arthouse-films, indrukwekkende documentaires of mooie boekverfilmingen.


Locatie

AnnexCinema, Rosmolenlaan 1, Woerden


Annex Cinema

Annex Cinema

  • Meer informatie over Annex Cinema vindt u in de cultuurmap: Annex Cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl