Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Linfano: langs de Route 66

za 3 november 2018

aanvang 20.00 uur/ gratis. optreden fanfare en Leerlingenorkest

Linfano (LINschotens FANfare Orkest) verzorgt ,onder leiding van hun nieuwe dirigent Olaf Schipper, een avondvullend muziekprogramma...met als thema Route 66.

 

Het leerlingenorkest speelt onder meer muziek uit de bekende animatiefilm Cars. Daarna zullen de fanfare en de melody percussion band aan bod komen. De fanfare zal The Wagon Trail van Leon Vliex spelen, een prachtig werk over een voorloper van de Route 66, the Emigrant Trails. Ook mag Hotel California van The Eagles niet ontbreken.

 

So, get your kicks on Route 66 and listen to Linfano!

 

Route 66

Verreweg de bekendste autoroute van de Verenigde Staten is Route 66. De weg begint in Chicago en eindigt bijna 4000 kilometer verder aan het strand van Santa Monica, in Los Angeles. Officieel bestaat Route 66 niet meer, want de autoroute werd in 1985 opgeheven. Maar je kunt de route nog steeds volgen.

 

Linfano maakt een muzikale reis langs deze legendarische route door Amerika. Onderweg doorkruisen we acht verschillende staten en talloze (muzikale) landschappen.

Route 66 speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse cultuur van de 20e eeuw. In de jaren dertig werd de weg gebruikt door mensen die naar Californië reisden, om de Dust Bowl, grote stofstormen op de vlakten van het midden van de Verenigde Staten, te ontvluchten. Na de Tweede Wereldoorlog gebruikten vele nieuwe autobezitters de weg om van de ene kant van het land naar de andere te rijden. De weg is een nostalgisch symbool voor de rol van de auto in de Amerikaanse samenleving in de periode van de jaren dertig tot zeventig van de vorige eeuw.

 

Diverse schrijvers werden geïnspireerd door de route en schreven bestellers zoals The Grapes of Wrath van John Steinbeck, welke de lotgevallen beschreef van een arme familie die over deze weg de Dust Bowl ontvlucht. Ook werden componisten en musici geïnspireerd, er zijn talloze hits die te maken hebben met Route 66. Ook de bekende animatiefilm Cars speelt zich af langs de Route 66.


Locatie

Dorpshuis De vaart J Barneveldstr Linschoten


Linfano muziekvereniging

Linfano muziekvereniging