Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kamerikse Weteringloop Rennen & Wandelen

za 11 mei 2019

recreatieve hardloopwedstrijd

KAMERIKSE WETERINGLOOP 2019

 

De stichting Kamerikse Weteringloop organiseert ook in 2019 weer een hardloopevenement door het weidse landschap van het Groene Hart

van Holland.

  

Hardlopen

De Kamerikse Weteringloop, op 11 mei 2019, is een recreatieve hardloopwedstrijd midden in het Groene Hart van Holland over 5, 10 en 15 km door de dorpen Kamerik en Kanis en langs de Kamerikse Wetering.

Afgelopen jaar telde de loop circa 400 deelnemers (incl. jeugdlopers).

 

De jeugd (4 t/m 13 jaar) wordt ingedeeld in drie leeftijdscategorieën en lopen afhankelijk van de leeftijd  0.7, 1.4 of 2.7 km.

Inschrijven via deze LINK "Nu inschrijven" kan tot de dag vóór de Weteringloop

 

Schrijf je in vóór 1 mei 2019 via  "Nu inschrijven" en loop straks mee met een startnummer met je eigen naam erop! Vóór-inschrijvers kunnen hun startnummer voor de wedstrijd vanaf 11:45 tot een kwartier voor de wedstrijd op ons inschrijfbureau bij de Voetbalvereniging Kamerik ophalen.

 

Inschrijving is ook mogelijk voor de wedstrijd vanaf 11:45 tot een kwartier voor de wedstrijd uur op ons inschrijfbureau.

   

 

Clinics

In de maanden voorafgaand aan de loop worden er onder begeleiding van ervaren trainers clinics georganiseerd. Tegen een geringe vergoeding kunt u hier aan deelnemen. In een dertiental trainingen wordt u op een perfecte en gezellige manier voorbereid op de Weteringloop.

De clinics starten in februari 2019.

 

Wandelen

Net als voorgaande jaren organiseert de Kamerikse Weteringloop onder auspiciën van de SGWB een drietal wandeltochten door Kamerik en het Groene Hart. Er zijn mooie en afwisselende tochten uitgezet over 14, 21 en 31 km.

Alle wandelingen starten in het pittoreske dorpje Kamerik, nabij Woerden. Wandelend langs de Kamerikse Wetering, langs en deels door weilanden en over de prachtige Grechtkade ervaart u de rust en ruimte van het Groene Hart en geniet u van de prachtige uitzichten van het mooie veenweide-landschap.

 

De wandelingen gaan o.a. langs het dorpje Kanis, het oude Oortjespad, de Pitch en Putt(golf)baan van restaurant Kameryck  en recreatieboerderij De Boerinn met uitkijktoren. Op de 21 en 31 km lange wandelingen loopt u tevens langs de Oude Rijn. De routes lopen deels door weilanden en/of de graskade langs De Grecht, dus trek goed schoeisel aan en voorkom natte voeten! Langs de gepijlde routes zijn diverse rust- en drinkpunten aanwezig.

 

Inschrijven

Inschrijven voor de wandelingen is mogelijk van 8.00 uur tot 11.00 uur.

Begin- en eindpunt: Voetbalvereniging Kamerik, Overstek 2-A  3471 EJ  Kamerik

Inschrijfgeld: € 3,- voor leden van een erkende wandelsportorganisatie en € 4,-  voor de overige wandelaars.


Locatie

Sportpark Mijzijde Overstek 4 KAMERIK


Website: Kamerikse Weteringloop Rennen & Wandelen


a- algemeen - sport

a- algemeen - sport