Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Vergeten Verhalen - Inez en Jos van Oord

di 25 september 2018

aanvang 20.00 uur over de tocht die ze samen hebben gemaakt langs de verhalen, letterlijk en figuurlijk.

Inez van Oord* bezocht spirituele leiders over de hele wereld, maar de Bijbel liet ze links liggen. Waarom eigenlijk? Jezus liep over water, Eva at een appel, Mozes ging de berg op: veel mensen herinneren zich deze verhalen wel. Wonderlijke verhalen, moeilijk te begrijpen, iets van vroeger.Is er een nieuwe manier om de Bijbel te lezen en naar deze verhalen te luisteren, zodat ze weer gaan spreken? Inez vroeg het haar broer Jos, theoloog en predikant.

 

Inez en Jos van Oord praten over de tocht die ze samen hebben gemaakt langs de verhalen, letterlijk en figuurlijk. Ze gingen naar de Sinaï, zochten sporen van Mozes, gingen naar Rome om – ondergronds – de eerste geheime christelijke tekens te ontdekken. Soms namen ze de tekst heel letterlijk, soms zochten ze naar het symbolische, het mystieke. Het resultaat is te vinden in “Rebible, de ontdekking van de vergeten verhalen”.

 

In dit boek komen de oude verhalen weer tot leven, met een verrassend nieuwe uitleg.

Info: Aart Sliedrecht – 06 229 08 538.

 

Inez van Oord is uitgever, bladenmaker en verhalenverteller. Op haar 30e start ze een tijdschrift over het goede leven, Seasons Magazine. Haar zoektocht naar innerlijk geluk leidt daarna tot de start van Happinez. Om trouw te blijven aan zichzelf en tijd te hebben voor persoonlijke groei en innerlijke rust verkoopt ze haar bedrijf.


Locatie

Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11, Woerden


PKN Protestante kerken in Woerden

PKN Protestante kerken in Woerden