Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

"The Queen of Spades" Live Operaregistratie.

di 22 januari 2019

Aanvang: 19.45 uur/Prijs: €22,50 euro incl glas wijn en amuses.

via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Royal Opera House in Covent Garden Londen bij Annex te zien.

 

Beleef de ultieme avond uit bij AnnexCinema tijdens de live opera- en balletvoorstellingen van het Royal Opera House. Kom binnen over de rode loper en maak gebruik van onze afgesloten garderobe. Tijdens de pauze van de voorstelling trakteren wij u op een goed glas wijn en heerlijke amusehapjes.

 

The Queen of Spades
De meest ambitieuze opera van Tsjaikovski bevat zijn mooiste muziek en biedt een overtuigende analyse van een destructieve obsessie.

In Tsjaikovski’s doorleefde opera over
bezetenheid en het bovennatuurlijke, zit Herman klem tussen de vrouw die hij liefheeft en een destructieve idée fixe. Pique Dame (Schoppenvrouw) is gebaseerd op een kort verhaal van Poesjkin en is bij het Royal Opera House te zien in een nieuwe enscenering die in Amsterdam al vijf sterren kreeg.

Deze productie speelt zich af in 1890, het jaar dat de opera in première ging. In zijn studeerkamer werkt Tsjaikovski aan een opera die zijn eigen leven verbeeldt, en geven de personages een stem aan zijn eigen onvervulde verlangens.

Aleksanders Antonenko en Eva-Maria Westbroek voeren de cast en het Royal Opera-koor aan, met op de bok muzikaal directeur van The Royal Opera Antonio Pappano. Dit is het aangrijpende portret van een getormenteerde artiest, vervat in een beklemmend spookverhaal.

 

The penniless soldier Gherman has fallen in love with Liza, even though she is engaged to his friend Yeletsky. Gherman learns that Liza's guardian the Countess knows a winning three-card formula. Gherman determines to wrest the secret from the Countess, gain a fortune through gambling and marry Liza. .

3 uur 30 (inclusief pauze)

 

 


Locatie

AnnexCinema, Rosmolenlaan 1, Woerden


Annex cinema

Annex cinema

  • Meer informatie over Annex cinema vindt u in de cultuurmap: Annex cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl